Gemeente Scheemda


Dorpsontwikkelingsplan Midwolda Oostwold

Burgemeester en wethouders hebben het gewijzigde dorpsontwikkelingsplan Midwolda Oostwold in concept vastgesteld. De ingekomen reacties op het vorige concept dorpsontwikkelingsplan zijn aanleiding geweest om in het bijzonder 'de woningbouwparagraaf' in de noordrand van het Oldambtmeer nogmaals te bespreken.

Daarom is met de verenigingen voor Dorpsbelangen en vertegenwoordigers van indieners van inspraakreacties overleg geweest. Dit overleg heeft geleid tot aanpassing en verfijning van het concept Dorpsontwikkelingsplan. Op deze manier is het onze bedoeling geweest het maatschappelijke draagvlak voor het plan verder te vergroten.

De wijzigingen die in het concept Dorpsontwikkelingsplan Midwolda Oostwold zijn doorgevoerd hebben betrekking op de zone Niesoordlaan (minder aantal bouwlagen en woningen), het verdwijnen van de Wachters en het creëren van een mogelijkheid voor een gebouw met uitstraling en een goede beeldkwaliteit tussen Oostwold en Midwolda.

Nu het gewijzigde dorpsontwikkelingsplan Midwolda Oostwold in concept is vastgesteld wordt het ter finale vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden (21 februari 2008).
De raadscommissie Wonen en Bestuur wordt eveneens geïnformeerd over ons voornemen.