Politie Limburg-Noord

Brand Blerick - 12

Datum: 1-02-2008
Tijd bericht: 09:49
Plaats: Blerick
Vrijdagochtend is besloten dat de blushelikopter opnieuw ingezet zal worden om de brand ter bestrijden. In de middag zal bekeken worden of dit het gewenste effect heeft bereikt of dat wellicht overgegaan moet worden op een andere aanpak.

In verband met het in gebruik nemen van een ander waterwinningspunt heeft de brandweer slangen over de toegangswegen tot Trade Port moeten leggen waardoor de weg is afgesloten. Verkeer dat via afrit 39 Blerick - A67 de Eindhovenseweg op wil rijden richting Sevenum of vanuit de A73 dezelfde Eindhovenseweg vanuit de andere zijde op wil rijden moet rekening houden met afzettingen.

Men is doende om omleidingen te realiseren en zogenaamde 'slangenbruggen' te plaatsen zodat over de slangen heengereden kan worden zonder dat de slangen hierdoor breken.

Gedurende de dag zullen opnieuw diverse metingen gedaan worden om zicht te blijven houden op eventuele risico's voor de gezondheid. Op dit moment zijn er geen verontrustende berichten, mocht dit beeld veranderen dan wordt dit uiteraard bekend gemaakt.


---

Vrijdagochtend om 08.00 uur was het Operationeel Team opnieuw bij elkaar om te praten over de aanpak van de brand in Blerick en bovengenoemde punten. Dit Operationeel Team bestaat onder andere uit politie, brandweer, Koninklijke Landmacht, gemeente en geneeskundige hulpverlening.

Het Operationeel Team richt zich met name op het effectgebied rondom de brand en de langere termijn effecten en communiceert met een gelijksoortig samengesteld team van officieren van dienst (een Copi; commando plaats incident)dat ter plaatse de brand bestrijdt.

Media met vragen kunnen vandaag overdag bellen naar 077-359 88 00. De informatie op deze site wordt uiteraard ook regelmatig aangevuld.

Publiek kan tot vanmiddag bellen met informatienummer: 077 359 6666 en daarnaast uiteraard informatie teruglezen op www.crisis.nl.