Time : 14:02:30
Date : 31 January 2008
Sender Name: Xervicepoint

2 Euro per expertise voor het groene doel

Immochecker biedt haar klanten de kans om bij te dragen tot een beter milieu

Immochecker geeft vanaf 1 februari 2008 per expertise 2 euro voor meer natuur. Als klanten enkel kiezen voor een elektronische versie van hun rapport maakt Immochecker 2 euro per expertise over aan Natuurpunt.

Mooie expertiserapporten kosten veel papier en inkt. De fysieke bezorging van het rapport aan de klant via de brievenpost brengt bovendien extra CO2 vervuiling met zich mee. Immochecker vraagt als expertisebureau in vastgoed haar klanten om mee te werken aan een schoner milieu. De klant wint er ook financiëel bij, hij/zij betaalt 2 euro minder per expertise. Die besparing schenkt Immochecker, 2 euro per expertise, aan www.Natuurpunt.be

Immochecker schat de besparing op 40.000 bladzijden en omslagen per jaar! Dat kan omdat het gros van de klanten van Immochecker, meer dan 85%, privé toch beschikt over een internetaansluiting.

Immochecker wil niet alleen pionier zijn in dienstverlening en vastgoedexpertises. Als eerste lanceerde Immochecker in 2006 kwaliteitscontroles voor vastgoed op de Belgische markt. Immochecker wil ook per euro toegevoegde economische waarde zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden.

Immochecker is zeker nog geen CO2 neutraal bedrijf maar streeft er wel naar het in de toekomst te worden. Dat vergt tijd. Alles begint echter met een eerste stap. De energie om papier, inkt en stroom besparen bij het afdrukken en brandstof bij de fysieke distributie van de rapporten zijn daarbij de eerste stap in de goede richting.

Zodra in voege zal Immochecker ook expertises voor het EPC, het energieprestatiecertificaat uitvoeren.

Duurzaam ondernemen hoeft dus niet altijd meer te kosten. Het kan de consument ook minder kosten. En ook de maatschappij. Door ons initiatief hebben we minder bomen nodig en minder energie om van bomen papier te maken en minder chemicaliën om inkt (toner) te produceren, minder brandstof om al die benodigdheden bij ons te krijgen en minder, zelfs, groene stroom die nodig is bij al die processen. We hopen dat dit een extra stimulans is voor andere bedrijven en voor de consument

Contactpersoon
Gert Martens, zaakvoerder
GSM 0474/47 44 44
Email gert.martens@immochecker.be
www.immochecker.be

Natuurpunt
Coxiestaat 11
2800 Mechelen
www.natuurpunt.be
luk.daniels@natuurpunt.be

URL: http://www.immochecker.be
http://www.natuurpunt.be