Gemeente Tilburg

Datum

25 januari 2008

Kamerexpositie Vreeman in teken carnaval
Fotoserie De Bouwers van Gerdien Wolthaus Paauw
Vanaf vrijdag 1 februari is op de werkkamer van burgemeester Ruud Vreeman een nieuwe expositie te zien. Dit keer is het een serie foto's van Gerdien Wolthaus Paauw, getiteld De Bouwers. Het idee achter de Kamerexpositie is dat Vreeman graag talentvolle kunstenaars een extra podium bied om hun werk te exposeren.

Een jaar of drie geleden bezocht Ruud Vreeman voor het eerst de hal waar honderden vrijwilligers maandenlang hard werken aan de bouw van de carnavalswagens die meerijden in D'n Opstoet. Hun enthousiasme en inzet fascineerden hem zo dat hij fotografe Gerdien Wolthaus Paauw heeft gevraagd het bouwproces vast te leggen. Het resultaat is het fotoboek De Bouwers dat tijdens "dŽn Inhaol" op zaterdag 2 februari wordt gepresenteerd. Journalist Paul Spapens verzorgt de teksten voor dit boek. Een selectie van de foto's uit De Bouwers is de hele maand februari te zien de werkkamer van de burgemeester.

Ook de bekende Tilburgse kunstenaar Niko de Wit liet zich inspireren door carnaval. De Wit is voornamelijk bekend van zijn werken in de openbare ruimte: vaak grote abstracte beelden, maar soms ook figuratief, zoals de Dansende schilpadden in de Muzentuin. Het ontwerp van de Prinsenwagen die vanaf 1980 te zien was in D'n Opstoet is van zijn hand. Tijdens de expositie is een schaalmodel in brons van deze Prinsenwagen te zien.

Openingtijden
De expositie De Bouwers is te bezoeken op de vrijdagen 1, 8, 15 en 22 februari van 15.00 tot 17.00 uur, en op afspraak. Bezoekadres: Stadhuis van Tilburg, Stadhuisplein 130.

Meer informatie
www.tilburg.nl/vreeman
www.gerdienwolthauspaauw.com
www.nikodewit.nl