Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politie verhuist naar nieuw bureau Westeinde Harderwijk   |
Het politiedistrict Noordwest-Veluwe neemt vanaf 1 februari a.s. het fonkelnieuwe politiebureau aan het Westeinde in Harderwijk in gebruik. Vanuit dit nieuwe gebouw gaan de politiemensen werken die nu in het oude bureau aan de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk hun werkplek hebben. Het betreffen het politieteam van Harderwijk, het districtelijke Team Recherche en de Vreemdelingenpolitie.

Ook de medewerkers van het districtsbureau van de NW Veluwe, die nu nog onderdak hebben in de twee gebouwen van het districtsbureau aan de Veluwelaan en hoek Verlengde Meidoornlaan in Wezep nemen hun intrek in het nieuwe gebouw in Harderwijk. Het zijn de stafdiensten van de districtschef, waaronder het bedrijfsbureau, personeelszaken, communicatie, bijzondere wetten, jeugdzaken, planning, verkeerszaken, het districtelijke informatieknooppunt (dik) en andere ondersteunende diensten. In totaal zullen zo'n 130 politiemedewerkers in het nieuwe politiebureau hun werkplek krijgen.

De verhuizing vindt plaats in enkele fases. De medewerkers van het districtsbureau, momenteel nog gevestigd in Wezep, verhuizen op vrijdag 1 februari a.s. Het politieteam Harderwijk, de recherche en de vreemdelingenpolitie die nu nog werken vanuit het politiebureau aan de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk, verhuizen op woensdag 13 februari a.s.

Verhuizing

Tijdens deze verhuizing op de woensdag 13 februari a.s. is het oude politiebureau van Harderwijk voor het publiek gesloten. De spoedeisende politiehulp is uiteraard gegarandeerd en bereikbaar via 112. Alle andere niet spoedeisende politiecontacten via 0900-8844 en bestemd voor het team in Harderwijk, de recherche en de vreemdelingenpolitie kunnen vanwege de verhuizing beter een dag later (14/2) plaats vinden, wanneer alle medewerkers hun nieuwe werkplek hebben ingenomen.

Het nieuwe politiebureau is op werkdagen voor het publiek geopend van 10.00 tot 12.00 uur en verder volgens afspraak op het bezoekadres Westeinde 29, 3844 DD Harderwijk.

Het postadres alle genoemde diensten wordt; postbus 1168, 3840 BD Harderwijk.

De telefonische bereikbaarheid blijft uiteraard het Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP) : 0900: 8844 en bij spoedeisende hulp 112.

De nieuwbouw heeft in totaal 14 maanden geduurd. Op 29 juni 2006 ging de bouw van start. De eerste gesprekken voor een nieuw te bouwen bureau, dateren uit 2002. Het gebouw werd na de reorganisatie van rijks- en gemeentepolitie in de begin jaren '90 noodzakelijk, om de districtelijke politiediensten van de Noordwest-Veluwe efficiënt bij elkaar onder één dak onder te brengen. De totale kosten van de bouw, inclusief de inrichting en meubilair bedragen ca. E 8.000.000,= De totale vloeroppervlakte van het nieuwe gebouw is zo'n 3000 m2


---