Gemeente Coevorden

Huiselijk geweld op de Markt in Coevorden

Maandagmorgen 26 november, plaats van handeling: de wekelijkse warenmarkt in Coevorden. Een man en een vrouw krijgen ruzie, waarbij geweld uiteindelijk niet geschuwd wordt en de man een fikse blauwe plek in z'n gezicht oploopt. Omstanders reageren verbaasd en geschokt.

De ruzie was gisteren te zien tijdens de warenmarkt in Coevorden, maar was in scène gezet.
Het bleek te gaan om een initiatief van de gemeente Coevorden en de GGD Drenthe om de aandacht te vestigen op huiselijk geweld. Deze week wordt landelijk `De week tegen huiselijk geweld' gehouden. De gemeenteraad van Coevorden heeft de wens uitgesproken aandacht te geven aan dit initiatief. Hieraan is gisteren gehoor gegeven, op een confronterende manier.

Politie en AMW
Tien keer werd door twee acteurs de scène gespeeld. Na de scène gingen vertegenwoordigers van politie en Algemeen Maatschappelijk Werk gesprekken aan met omstanders over de persoonlijke reacties en werd algemene informatie verstrekt over huiselijk geweld. Het initiatief van Coevorden en de GGD Drenthe krijgt navolging in andere Drentse gemeenten, zo zal komende dagen blijken.