Gemeente Sluis


23/11/07 - Koos de Vuilnisman zet de strijd in tegen afval

Zeeuwse klimaatkomiek bezoekt West Zeeuws-Vlaamse basisscholen

Niet alleen via de Zeeuws-Vlaamse Klimaatweek (24 t/m 30 november) wordt aandacht gevraagd voor de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Ook via andere initiatieven worden kinderen en volwassenen in de gemeente Sluis meer bewust gemaakt van hun omgeving. Eén van de personen die zich hiervoor op ludieke wijze inzet is Koos de Vuilnisman.

Koos de Vuilnisman, oftewel klimaatkomiek Theodoor Braaksma, bezoekt verschillende basisscholen in de gemeente Sluis. Op een ludieke manier laat hij kinderen zien wat er met ons afval gebeurt, hoe het wordt verwerkt en wat we er aan kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen. Hij komt bijvoorbeeld met een vuilniswagen naar school, duikt in de prullenbak van de klas, doet een afvalquiz en laat zien hoe je creatief met afval kunt zijn.

Op dinsdag 27 november geeft Koos de Vuilnisman om 13.00 uur les op de Meerstromenschool in Groede. Ook burgemeester Jaap Sala zal hierbij aanwezig zijn.

De andere scholen die de klimaatkomiek bezoekt zijn: de Europaschool in Zuidzande, de J.W. Frisoschool in Nieuwvliet, de Golfbreker in Breskens, OBS Het Tij in Cadzand, R.K. Basisschool De Hoge Plaat in Hoofdplaat, OBS Breskens, OBS Oranje Nassau in Retranchement en de R.K. Basisschool St. Jozef in Eede.