Gemeente Goirle


Week48
27-11-2007


1. Collectevergunning.

Toelichting:
De Stichting van de Familieleden Van Iran (SFVI) hebben toestemming gevraagd voor het houden van een 'sensibiliseringsactie'. Deze actie is bedoeld om de publieke opinie door 'het onthullen en openbaren van het fundamentalisme in Iran' op de hoogte te brengen van de verslechterde situatie van mensen- en vrouwenrechten in Iran. Tevens hoopt men door geïnteresseerden financieel te worden gesteund. Door de hoop financieel gesteund te worden, wordt deze actie gezien als een aanvraag voor een collectevergunning. Het gemeentelijk beleid is gericht op het verlenen van een beperkt aantal collectevergunningen aan bonafide te achten instellingen en gelijkmatig over het jaar verdeeld.

Het college besluit:
a. het verzoek te behandelen als een aanvraag om een collectevergunning; b. op advies van het CBF de gevraagde vergunning te weigeren omdat de betrouwbaarheid van de instelling niet is aangetoond.


2. Aanvraag om bouwvergunning plaatsing reclamebord langs A58.

Toelichting:
Er is een aanvraag om reguliere bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een reclamebord. Het betreft een aanvraag voor een vergunning met een instandhoudingstermijn van 1½ á 2 jaar. Het reclamebord dient geplaatst te worden op gemeentegrond langs de A58, ter hoogte van het te bouwen woongebouw in de nieuwbouwwijk Boschkens. De aanvraag voldoet niet aan het vigerende bestemmingsplan. Door middel van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is het mogelijk om vrijstelling te verlenen.

Het college besluit:
a. in te stemmen met de aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van het reclamebord langs de A58; b. door toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 17 WRO vrijstelling en bouwvergunning te verlenen voor een periode van maximaal 2 jaar.


3 Wandelknooppuntensysteem.

Toelichting:
In september 2007 heeft het college besloten deel te nemen aan het project wandelroute netwerk. Hiermee zou het wandelknooppuntensysteem worden aangelegd in het gebied Breehees- Gorp en Roovert. Eventueel zou in een later stadium het knooppuntensysteem over het gehele gebied van gemeente Goirle kunnen worden uitgebreid. Bij de nadere uitwerking is gebleken dat het een stuk voordeliger is om het knooppuntensysteem in één keer aan te leggen. Wanneer pas in een later stadium voor de overige gebieden van Goirle het project opnieuw gestart zou worden zouden sommige kosten nogmaals betaald moeten worden.

Het college besluit:
a. deel te nemen aan het project wandelroutenetwerk; b. de bijdrage van ¤ 7.029,88 ten laste te brengen van het reguliere budget.


4. Financiering onderzoek samenwerking sociale diensten.

Toelichting:
In de regio Midden Brabant zijn er verschillende samenwerkingsverbanden tussen sociale diensten. De vraag doet zich voor of die samenwerkingsverbanden meer gestroomlijnd en geïntensiveerd kunnen worden. Hiervoor is een onderzoek nodig. Het portefeuillehoudersoverleg arbeidsvoorziening en volwasseneducatie heeft geadviseerd om bureau Coact een opdracht te geven. Voor de kosten hiervan wordt een een gemeentelijke bijdrage gevraagd.

Het college besluit:
a. dat er wordt deelgenomen aan een onderzoek naar intensivering van regionale samenwerking sociale diensten; b. de kosten worden gedekt uit de begrotingspost algemene baten en lasten sociale zaken 2008; c. op te nemen op Burap 2008-1.