Nederlandse Politiebond


BONDSRAAD NPB: bij twijfel NO DEAL!

De bondsraad van de NPB heeft op 27 november langdurig vergaderd over de CAO-ontwikkelingen. Is op de meeste vergaderdata standaard zo'n 15 procent van de leden afwezig, dit keer puilde de zaal uit. Vrijwel alle leden van de bondsraad (het NPB-parlement met vertegenwoordigers uit alle korpsen en andere politieonderdelen) wilden het naadje van de kous weten.

Omdat er niets gezegd kon worden over het informele bod van minister Guusje Ter Horst, ging de discussie vooral over de (bijgestelde) inzet van de NPB, breekpunten, marges et cetera. Bij tijd en wijle liep de discussie-temperatuur behoorlijk op.

Als er één ding duidelijk werd, dan is het wel dat de marges smal zijn en dat van de NPB-onderhandelaars Hans van Duijn en Jan Willem van de Pol wordt verwacht dat ze maar heel weinig prijsgeven. Bij twijfel NO DEAL, dat was de unanieme opvatting.

Door de bondsraad werd er nog op gewezen dat we als NPB het moeilijkste traject hebben gekozen, namelijk een gecompliceerde inzet die EN maatschappelijk verantwoord is EN recht doet aan zaken waarvan politieambtenaren erg veel nadeel ondervinden of waarvoor een vergoeding inmiddels geen enkele reële betekenis meer heeft of geheel ontbreekt.Het gaat in dit geval dus niet alleen om de centen, maar ook om de vraag of de werknemers bij de politie serieus worden genomen.

Mocht de minister van BZK op 7 december onvoldoende aan onze gerechtvaardigde eisen tegemoet komen, dan worden vanaf die datum collectieve acties noodzakelijk. De bondsraad drong er bij het bestuur op aan de voorbereiding daarvan voortvarend ter hand te nemen.

Gepubliceerd op 27 november 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.