Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
27 november 2007 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 20 november 2007 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Verkoop beleggingen nazorgfonds
Het College van Gedeputeerde Staten machtigen het afdelingshoofd om de beleggingen van het Nazorgfonds te verkopen. De machtiging sluit aan op het eerdere Collegebesluit (13 november jl.) om de beleggingen van het nazorgfonds te verkopen en de middelen die hierdoor vrijkomen te lenen aan de provincie.


2. Subsidie voor Vilt
Het College van Gedeputeerde Staten stelt een maximale bijdrage van E 100.000 beschikbaar aan Studio Claudy Jongstra te Spannum. Dit bedrag stelt Jongstra in staat om een ambitieus investeringsprogramma te realiseren en te experimenteren met nieuwe manieren van de verwerking van vilten stoffen. Ook gaat zij deze vilten stoffen voortaan zelf op een natuurlijke basis verven. Daardoor krijgt de studio de gehele productieketen van de bron tot het uiteindelijke product in eigen huis.

Studio Claudy Jongstra werkt voor ontwerpers als Alexander van Slobbe, John Galliano, Donna Karen en voor architecten als Rem Koolhaas en Mecanoo. De werken worden musea getoond, zoals het Fries Museum en het Moma in New York. Het bedrijf telt momenteel zeven medewerkers. De subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit het SEB-budget (afdeling economie) en budget van de afdeling Cultuur, Taal en Onderwijs.


3. Afbouw Subsidie Monitor Centrum Fryslân 2008 Het College van Gedeputeerde Staten stelt Provinciale Staten voor de subsidie aan het Monitor Centrum Fryslân in 2008 af te bouwen. Die subsidie was gekoppeld aan het project Noodopvang. Het voorstel is de subsidie af te bouwen middels een bijdrage van maximaal E 22.000,- voor het project Noodopvang 2008, zodat het generaal pardon afgewikkeld kan worden en de gemeentelijke noodopvang afgebouwd kan worden.


---- --