Gemeente Hengelo

Eerste binnenstadsdebat een feit

Op maandag 26 november vond het eerste binnenstadsdebat plaats. Nadat ongeveer 350 Hengeloers een plekje hadden gevonden in de stadhuishal opende wethouder Weber de avond. Hij vertelde onder andere dat hij erg blij was met het grote aantal aanmeldingen; Dit hadden we echt niet verwacht!.

Keuzemomenten

Na een kort gesprek over het proces tot nu toe begon Vincent Piscaer, voorzitter van de Expertgroep, met een uitleg over de visie die de expertgroep heeft samengesteld. Zijn woorden werden ondersteund met een film. In deze film Hengelo, we zitten op goud zaten zes keuzemomenten. De deelnemers konden tijdens zon moment vragen stellen, hun mening geven of een toevoeging doen. Na de discussie werd er gestemd door gele of blauwe kaarten in de lucht te steken.

Meningen verdeeld

Niet alle keuzes waren even makkelijk: Moeten we een gedeelte van het marktplein bebouwen of moet het zijn huidige functie behouden? De meningen over dit onderdeel waren dan ook verdeeld.

Tijdens de avond werden een aantal nuttige ideeën en tips aangedragen en de meeste bezoekers keken tevreden terug op het verloop van de avond. Een deelnemer schrijft in het gastenboek:Een goede en prettige avond. Zeker de moeite waard er invulling aan te geven.