Gemeente Eersel


Beleidsregels langdurigheidstoeslag 2007 ISD de Kempen

Burgemeester en wethouders hebben onlangs de "Beleidsregels langdurigheidstoeslag 2007 ISD de Kempen" vastgesteld. Deze beleidsregels vervangen de beleidsregels langdurigheidstoeslag 2004.

In de Wet werk en bijstand (WWB), artikel 36, lid 1 onder b is vastgelegd dat burgemeester en wethouders, onder bepaalde voorwaarden, aan personen die vijf jaar een inkomen op bijstandsniveau hebben gehad, een zogenoemde langdurigheidstoeslag kunnen verstrekken. Voorwaarde was dat een aanvrager gedurende die vijf jaar geen inkomsten uit of in verband met werk had gehad. Als dat namelijk wel het geval was, ging men ervan uit dat er voor die persoon vooruitzichten waren op de arbeidsmarkt.

Door een wijziging van de WWB is het nu mogelijk om aan personen die in een periode van vijf jaar geringe inkomsten hebben gehad, toch een toeslag te verstrekken.

In artikel 31, lid 2 sub o is vastgelegd wat onder "geringe inkomsten" moet worden verstaan. Het gaat op dit moment om netto inkomsten uit of in verband met werk van maximaal EUR 1.074,00 in een periode van vijf jaar. Dit geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2006.

Verder zijn de nieuwe beleidsregels inhoudelijk niet gewijzigd. Wel zijn de teksten iets aangepast.

De "Beleidsregels langdurigheidstoeslag 2007 ISD de Kempen" zijn in werking getreden per 1 oktober 2007.

De beleidsregels liggen gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis. Als u hierover nog vragen heeft, kunt u op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur contact opnemen met de ISD de Kempen, telefoon 0800-5530123 (gratis).