Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 27 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 27-11-2007 o Met: lawinepijl, geen bom en drankrijder

Snelheid

Assendelft, maandag 26 november 2007, 16:38 uur.

De politie heeft in de middag een snelheidscontrole gehouden op de Communicatieweg Oost waar maximaal 60 km per uur is toegestaan. 76 voertuigen werden door de radarauto op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur en het voertuig stond opgesteld in de richting van Westzaan.

Mishandeling en vernieling

Zaandam, maandag 26 november 2007.

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Zaandam aangehouden als verdachte van mishandeling en vernieling. De jongen zou een 44-jarige buurtbewoner een voorwerp tegen het hoofd hebben gegooid waardoor een flink bloedende wond was ontstaan. Even later zou hij de deur van de buurtbewoner stuk hebben geschopt. Aanleiding tot het geweld zou een opvoedkundig conflict zijn. De jongeman werd ingesloten en in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Geen bom

Landsmeer, maandag 26 november 2007, 17:32 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een pakketje dat achterin een bestelbus was ontploft. De 54-jarige postbode die de bus bestuurde besloot met het ontplofte pakketje naar het politiebureau te rijden. Daar werd de weg afgezet en het pakje werd door de brandweer uit de auto gehaald. De postbezorger werd, omdat hij dampen had ingeademd, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Enkele omwonenden werden voor alle zekerheid uit hun huis gedirigeerd. Het Explosieven Opruimingscommando heeft het pakket onderzocht. De inhoud bleek te bestaan uit een autogordel waarvan de capsule van de gordelspanner was afgegaan. Om tien uur 's avonds werd de weg weer vrijgegeven.

Vuurwerkbom

Purmerend, maandag 26 november 2007, 22:36 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een vernieling aan een woning aan het Grevelingenmeer. Door een zware knal van vermoedelijk een vuurwerkbom werd een dubbelglas ruit geheel vernield. De bewoonster raakte door scherven in het gezicht gewond en moest naar het ziekenhuis om haar ogen te laten reinigen. In het kunststof kozijn was een gat geslagen. De televisie in de kamer raakte beschadigd en ook de auto die vlak bij het raam stond liep schade op. Tijdens het plaatsen van het explosief werden drie jongens van 16 à 17 jaar oud gezien. Na de klap rende het drietal weg via het Meerland het park De Driegang in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Purmer via 0900-8844.

Drankrijder

Zaandam, maandag 26 november 2007, 21:47 uur.

De politie heeft een 42-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij een aanrijding zou hebben veroorzaakt terwijl hij geen rijbewijs had en onder invloed was van alcohol. De verdachte was volgens getuigen herhaaldelijk met een personenauto achteruit tegen een geparkeerd voertuig achter hem gereden. Getuigen hebben de kennelijk onder invloed verkerende man uit de auto gehaald, overmeesterd en vastgehouden tot de politie arriveerde. Aan het bureau blies de man meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De verdachte kon door zijn drankgebruik niet worden verhoord. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en de volgende dag verhoord.

Onopvallende verkeerssurveillance

Hele regio Zaanstreek-Waterland

Onopvallende politieagenten hebben tijdens surveillance in de regio diverse bekeuringen uitgeschreven. Acht bestuurders hadden de mobiele telefoon in de hand tijdens het autorijden. Eén kenteken was niet leesbaar. Verder werd bekeurd voor rijden zonder gordel, rijbewijs niet geldig voor categorie waar mee gereden werd en overschrijden maximumsnelheid.

Laatst gewijzigd 27-11-2007 16:35 | © Politie Zaanstreek-Waterland |