Socialistische Partij

SP krijgt bijval voor innovatief busvervoer

20-11-2007 * Op verzoek van de SP heeft minister Eurlings vandaag aangegeven positief te staan tegenover de uitbreiding van busvervoer met een aanhangwagen. Gemeente Culemborg wil de busjes in de spits graag aanvullen met een aanhangwagen, zodat ook in drukke tijden er voldoende zitplaatsen zijn. Hier was steun van de minister voor nodig. Op verzoek van de SP verleent de minister deze ondersteuning wanneer blijkt dat dit 'Busje Plus' veilig kan rijden.

Onlangs was Emile Roemer op uitnodiging van de lokale SP in Culemborg om het zogenaamde 'Busje Plus' te zien. Roemer: "Met deze bus met aanhanger is op een creatieve en goedkope manier veel extra openbaar vervoer aan te bieden in de spits. Dergelijke initiatieven moeten we dan ook toejuichen. Ik ben blij dat de minister dit met me eens is."

De gemeente mag het Busje Plus pas laten rijden wanneer hiervoor een ontheffing verleend wordt. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat de gemeente helpen met het opstellen van ontheffingsvoorwaarden. Uiteraard zal een dergelijke proef slechts mogelijk zijn als de veiligheid van de passagiers in de aanhangwagen voldoende is gewaarborgd en vergelijkbaar is met een gewone bus.