Gemeente Hoogeveen

27 november 2007

Afzender: College van B&W

In 1 jaar 1000 extra banen in Hoogeveen

De werkgelegenheid in Drenthe is in een jaar tijd sterk gegroeid. Hoogeveen scoorde in absolute zin de meeste extra arbeidsplaatsen, namelijk 1000. Van de vier grootste gemeenten is de groei in Hoogeveen het sterkst. Dit blijkt uit cijfers van de provincie Drenthe.

Hoogeveen kent een groeipercentage van 4,6%. Het percentage voor Assen is 3,4%, van Meppel 3,1% en van Emmen 1,7%. Coevorden noteerde relatief de sterkste groei met 6,6%. Het gemiddelde groeipercentage in Drenthe is 3,5%, en dat is volgens de provincie sinds eind jaren '90 niet meer voorgekomen. Hoogeveen kent momenteel bijna 23.000 arbeidsplaatsen.

Wethouders Klaas Smid en Ton Bargeman (beiden met 'werk' in de portefeuille) zijn opgetogen over de cijfers: Klaas Smid: "Meer werk in Hoogeveen is prima. Daardoor zien we ook een daling van het aantal bijstandsgerechtigden in Hoogeveen in het afgelopen jaar: van bijna 1200 begin 2006 naar 900 nu. Ook daar zijn we blij mee. We profiteren natuurlijk van een gunstig economisch tij. Daarnaast speelt misschien de nauwe samenwerking in het Werkplein een rol: het CWI, UWV en de gemeentelijke sociale dienst werken hierin nauw samen om mensen aan het werk te helpen."

Wethouder Ton Bargeman legt een verband met de visie van Hoogeveen op ondernemen en werkgelegenheid (onlangs neergelegd in de Economische Structuurvisie). "Hoogeveen hecht groot belang aan het bestaande bedrijfsleven. Daar komt veel extra werkgelegenheid vandaan. Het ondernemersklimaat hier is goed. We willen dat als gemeente verder verbeteren. Ik verwacht volgend jaar trouwens een extra duw in de goede richting door de komst van twee nieuwe grote bedrijven: Kraats Kaas en Teeling Petfood."