Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 27 november

Regio, 27-11-2007

Aangehouden voor bedreiging

IJMUIDEN, 26 november Politiemensen hebben omstreeks 22.00 uur een 41 jarige man uit IJmuiden aangehouden wegens bedreiging. De man heeft relatieproblemen met zijn vriendin. Vanavond ging hij onder invloed van alcohol naar de woning van de vrouw en drong de woning binnen. Hij bedreigde zijn vriendin. Een buurvrouw die op het lawaai af kwam zag dat de man een breekijzer bij zich had. De verdachte heeft het breekijzer weggegooid. Hij heeft in de woning aan aantal vernielingen gepleegd. Er werden onder andere drie ramen en een kastdeur vernield. De gewaarschuwde politiemensen hebben de verdachte aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Het breekijzer is in beslag genomen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Aanhouding na ruzie om fles rum

IJMUIDEN, 26 november Politiemensen hebben omstreeks 21.15 uur een 41 jarige man uit IJmuiden aangehouden op de Kanaalstraat. De man had met een vriend een fles rum gekocht en deze was opeens verdwenen. De twee kregen hier ruzie over. De gealarmeerde politie sprak beide mannen aan. Zij bleken beiden onder invloed van alcohol. De verdachte bleef zich bemoeien met zijn vriend en werd na enkele waarschuwingen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man is ter ontnuchtering ingesloten en om 06.30 uur heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Methadonpillen verloren

BEVERWIJK, 25 november Een 46 jarige man uit Haarlem heeft bij de politie gemeld dat hij op zondag 25 november in de omgeving van het Stationsplein in Beverwijk 4 methadonpillen van 20 mg per stuk is verloren. De pillen zaten in een zakje met de opdruk Levensgevaarlijk bij inname door anderen. De politie verzoekt degene die de pillen vindt of heeft gevonden deze in te leveren bij de politie of bij een apotheek.

Aangehouden na belediging

HOOFDDORP, 26 november Controleurs van Connexxion hielden bij de halte Spaarneziekenhuis twee verdachten aan. De drie reisden in de bus terwijl zij geen geldig plaatsbewijs hadden. Daarvoor kregen zij een bekeuring. Een van de drie, een 18 jarige jongen uit Haarlem wilde de bus uitstappen nog voordat de bekeuring was uitgeschreven. Dat werd hem door de controleurs belet. Hij begon een controleur uit te schelden. Toen de bus bij de halte Spaarneziekenhuis stopte en de Haarlemmer de bus uit mocht, draaide hij zich om en spuugde een controleur in het gezicht. Hierop werd hij aangehouden. Een meisjes18 jarig meisje uit Haarlem bemoeide zich met de aanhouding en werd ook aangehouden. De twee zijn overgedragen aan de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na inbraak auto

HOOFDDORP, 27 november Politiemensen hebben omstreeks 04.50 uur een 31 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Naar aanleiding van een melding stelden de politiemensen een onderzoek in, in de parkeergarage van het Spaarneziekenhuis. De politiemensen zagen een man uit een auto stappen en snel achter een pilaar gaan staan. Toen zij de man aanspraken bekende hij in de auto te hebben ingebroken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Aanrijding met letsel

UITGEEST, 26 november Politiemensen stelden omstreeks 16.15 uur een onderzoek in naar een aanrijding op de Rijksweg A-9. Een 32 jarige man uit Heerhugowaard reed op de A-9 in de richting van Alkmaar. In een bocht voelde hij zijn voorwielen wegglijden. Hij probeerde tegen te sturen, maar raakte de macht over het stuur kwijt. Hij botste vervolgens tegen de achterzijde van een auto die werd bestuurd door een 57 jarige man uit Heerhugowaard. Hierna reed de auto van de 32 jarige man de berm in, sloeg over de kop en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder is met kneuzingen overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar waar hij een nacht ter observatie is opgenomen. De 57 jarige bestuurder bleef ongedeerd.

HOOFDDORP, 26 november Politiemensen stelden omstreeks 21.45 uur een onderzoek in naar een aanrijding op de Rijksweg A-9. Een 34 jarige man uit Purmerend reed op de Rijksweg A-4 in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van de afrit Schiphol was de rechter rijstrook afgekruisd, evenals de linkerrijstrook van de afrit Schiphol. Er stonden op deze rijstroken pijlwagens van Rijkswaterstaat. De man uit Purmerend zag het kruis boven de rijbaan en de op de rijbaan staande pijlwagen over het hoofd wen reed tegen de pijlwagen aan. De inzittenden van de auto, de 34 jarige man, zijn 31 jarige echtgenote en hun 10 maanden oude dochtertje zijn met letsel naar een ziekenhuis gebracht. De man bleek zijn pols en knieschijf gebroken te hebben, de vrouw had haar kaak gebroken. De 10 maanden oude baby had alleen haar tand door de lip.

Motor in brand

BEVERWIJK, 27 november Politiemensen hebben omstreeks 06.40 uur een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een ongeval op Gooiland. Daar bleek een 38 jarige man uit Alkmaar met zijn motor onderuit gegaan te zijn. De man remde boor een bocht, waarbij het wiel blokkeerde en de motor onderuit ging. Doordat de motor over het wegdek gleed ontstonden er vonken. Door het lekken van benzine vloog de motor in brand en brandde geheel af.