Provincie Flevoland



Ontsluiting digitale bestemmingsplannen

Provincie ondertekent convenant met alle Flevolandse gemeenten

De provincie Flevoland heeft een nieuw digitaal loket voor geo-informatiestromen ontwikkeld: Geopolis. Flevoland is de eerste provincie in Nederland die zo'n systeem heeft. Dankzij Geopolis is geo-informatie snel en eenduidig toegankelijk voor zowel andere overheden, bedrijven als de burger.

Geopolis is met succes ingezet bij het Omgevingsplan 2006. Nu wordt het digitale omgevingsplan verder uitgebreid met de digitale bestemmingsplannen van alle Flevolandse gemeenten. Er zijn afspraken gemaakt over beheer, uitwisseling en presentatie, welke worden vastgelegd in het convenant dat op 29 november door alle wethouders Ruimtelijke Ordening van Flevoland wordt ondertekend.

Andries Greiner, gedeputeerde Andere Overheid: "Ik ben er trots op dat we Geopolis nu gaan uitbreiden naar alle Flevolandse gemeenten. Flevoland loopt voorop in Nederland met dit systeem waarbij de essentie is om samen dezelfde taal te spreken. Niet alleen in kaart maar ook in beleid, zodat de plantekst en de kaarttekst op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor ontstaat een veel beter overzicht van het beleid en kan informatie van verschillende sectoren gemakkelijker onderling worden uitgewisseld."