Gemeente Rotterdam

27 november 2007

Motie Tweede Kamer aangenomen

Jongerenevenementen in 2009 naar Rotterdam

Vandaag is in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin wordt gevraagd bijzondere evenementen of bijeenkomsten die jongeren aangaan, in Rotterdam te laten plaatsvinden. Rotterdam is in 2009 Europese Jongerenhoofdstad. Het gaat om landelijke, van rijkswege georganiseerde activiteiten.

De minister reageerde positief op de motie en is in contact met de Stichting Rotterdam European Youth Capital (REYC) om te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

De motie werd ingediend door de kamerleden Bouchibti, Sterk, Voordewind en Dezentjé Hamming. Minister Rouvoet ziet de motie als een ondersteuning van zijn beleid en reageert er positief op. Hij krijgt binnenkort een presentatie door de Stichting REYC van de plannen van Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009.

Verantwoordelijk wethouder Orhan Kaya (Cultuur en Participatie) is blij met de steun van de kamerleden en de minister. "Wij willen jongeren in 2009 de volle aandacht geven die zij verdienen. Er komen vele onderwerpen aan bod die jongeren belangrijk vinden. Daarbij staat de inbreng van jongeren centraal. De effecten van het jaar moeten ook ver na 2009 merkbaar zijn. Het motto is 'voor, door en met jongeren'. Investeren in jongeren is investeren in de toekomst".