Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
27 november 2007

Truze Lodder, zakelijk directeur De Nederlandse Opera Nieuw lid Raad van Toezicht UM

Truze Lodder, zakelijk directeur van De Nederlandse Opera en directievoorzitter van Het Muziektheater te Amsterdam, is per 1 december benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Universiteit Maastricht, voor de periode van vier jaar. Haar ruime ervaring en deskundigheid op het terrein van Cultuur en Maatschappij is een verrijking voor de RvT en de UM. Het voorzitterschap van de raad van Peter Elverding is door minister Plasterk verlengd tot en met 31 december 2009.

De Raad van Toezicht staat het College van Bestuur met raad bij en heeft verder tot taak om toezicht uit te oefenen op het college van bestuur en in kader daarvan o.a. een aantal belangrijke documenten goed te keuren, waaronder het bestuurs- en beheersreglement, het instellingsplan en de begroting. De Raad van Toezicht is verantwoording verschuldigd aan de minister.

Truze Lodder is sinds 1987 zakelijke directeur van De Nederlandse Opera en geeft daar leiding aan circa 470 vaste en honderden freelancemedewerkers. Ze bekleedt daarnaast drie commissarisfuncties, bij de Nederlandse Spoorwegen, F. Van Lanschot Bankiers en I Care Productions. Voorheen was ze onder meer werkzaam in de reclamewereld en bij de AVRO, waar ze onder andere belast was met de programma-organisatie en hoofd financieel beheer radio en televisie was. De Raad van Toezicht van de UM bestaat na deze benoeming uit vier leden: mr. P.A.F.W. Elverding, drs. A.H.A. Veenhof, mw. drs. D.M.J.J. Monissen en mw. T.M. Lodder.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Jeanine Hermans, tel. 043 3883150, e-mail J.Hermans@BU.unimaas.nl De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.