Man overleden na ongeval

Uden, 27-11-2007

Bij een eenzijdig ongeval, maandagavond op de Torenweg, is een 28-jarige man uit Uden om het leven gekomen. Hij zat als passagier in een personenauto, bestuurd door een 25-jarige plaatsgenoot. De bestuurder en een derde inzittende, een 30-jarige Udenaar, zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Alledrie de mannen hebben de Poolse nationaliteit. De bestuurder is in het ziekenhuis aangehouden. Hem wordt verweten dat het ongeval aan zijn rijgedrag te wijten is geweest. Hij is echter voor behandeling van zijn verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

De auto reed over genoemde weg uit de richting Uden en is door nog onbekende oorzaak in een slip geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De auto klapte met de rechterzijkant tegen de boom. Het slachtoffer was waarschijnlijk op slag dood. De andere twee inzittenden konden met behulp van passanten uit de auto worden gehaald. Kort daarna vatte de auto vlam en brandde volledig uit. Het dodelijke slachtoffer zat toen nog in de auto en is ook zeer ernstig verbrandt. De man is uiteindelijk door de brandweer op omzichtige wijze uit het voertuig gehaald.

Door de verkeersafdeling van de technische recherche van de politie werd ter plaatse onderzoek gedaan. Personeel van de trauma-helicopter verleende bijstand aan het ambulancepersoneel. De Torenweg is enkele uren voor alle verkeer afgesloten geweest.