Gemeente Moerdijk


27-11-2007: Moerdijk schoon en afvalrace van start

Misschien heeft u hem de laatste tijd al door de gemeente zien vliegen? De kolibrie, het symbool van de gemeente Moerdijk in de nieuwe milieucampagne Moerdijk Schoon! Op 1 december 2007 geeft wethouder Wil Vissers het officiële startschot voor de milieucampagne en neemt het eerste exemplaar van de vernieuwde afvalkalender in ontvangst van Koos de Vuilnisman. Het startschot wordt om 13.30 uur gegeven op de milieustraat in de gemeente Moerdijk. Tot 16.00 uur spelen Koos de Vuilnisman en de wethouder met bezoekers van de milieustraat een afvalquiz.

Startbijeenkomst milieucampagne
Op 1 december 2007 geeft wethouder Wil Vissers om 13.30 uur het startschot voor de campagne Moerdijk Schoon! en de afvalrace op de milieustraat aan de Fuutweg in Klundert. Zij krijgt van Koos de Vuilnisman het eerste exemplaar van de vernieuwde afvalkalender uitgereikt. Vervolgens spelen Koos de Vuilnisman en de wethouder samen met de bezoekers van de milieustraat tot 16.00 uur de afvalquiz met kans op leuke prijzen. En dat kan bijna niet fout gaan, want wie naar de milieustraat komt, weet heel wat van afvalscheiding.

Waarom een milieucampagne?
De gemeente Moerdijk vindt een schone leefomgeving erg belangrijk. Daarom wil de gemeente structureel aandacht besteden aan milieuthemas om zo inwoners van de gemeente aan te sporen om bij te dragen aan het schoon houden van de gemeente. Omdat het belangrijk is om aan alle milieuthemas te werken om zo het ultieme doel te bereiken: een schone gemeente, koppelt de gemeente in deze milieucampagne vanaf nu alle milieuthemas aan elkaar. Themas als hondenpoep, zwerfvuil, verbetering van de afvalscheiding, GFT-controles en invoering van toezichthouders zijn een greep uit de onderwerpen die in 2007 en 2008 centraal staan in de milieucampagne.

Een nieuwe afvalkalender
Bij een nieuwe frisse campagne, hoort een vernieuwde afvalkalender! De afvalkalender is overzichtelijker en geeft in een speciaal afvalinformatieboekje extra informatie over afvalscheiding. Het afvalboekje en de afvalkalender zitten aan elkaar vast, zodat u de informatie altijd bij de hand heeft. Daarnaast is de afvalkalender zoals u gewend bent, gemakkelijk op te hangen in de meterkast of op uw prikbord. De nieuwe afvalkalender inclusief afvalinformatieboekje wordt in de week van 3 t/m 7 december 2007 huis-en-huis verspreid bij de Moerdijkse Bode.

Afvalrace door Koos de Vuilnisman
Op 1 december wordt tevens het startschot gegeven voor de afvalrace door Koos de Vuilnisman. Hij bezoekt de komende maanden alle basisscholen in de gemeente Moerdijk voor een afvalles. Deze afvalles wordt aan alle scholen in de gemeente Moerdijk gratis aangeboden om kinderen te leren hoe zij de afvalscheiding kunnen verbeteren. De wethouder gaat ook een aantal afvallessen bijwonen. Want laten we eerlijk zijn: Jong geleerd, is oud gedaan. Alle basisscholen worden op korte termijn benaderd voor deelname aan de afvallessen.