Gemeente Nijmegen

Beter wegdek voor parallelwegen Groesbeekseweg

27/11/2007

De parallelwegen van de Groesbeekseweg, tussen de Gelderselaan en de Postweg, krijgen een nieuwe bestrating. De parallelwegen hebben nu veel oneffenheden waardoor het voor fietsers gevaarlijke situaties kan opleveren. De stenen van het oude wegdek worden zoveel mogelijk hergebruikt.

De werkzaamheden beginnen op maandag 10 december 2007 en duren, afhankelijk van (weers)omstandigheden, tot eind februari 2008. Om overlast zo veel mogelijk te beperken wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. Dat houdt in dat het werk telkens in werkvakken van ongeveer 50 meter plaatsvindt. Naast het herbestraten van de parallelwegen worden daar waar nodig ook de trottoirranden en de boomspiegels aangepakt. Fietsers worden met borden gewezen op de werkzaamheden. Zij moeten afstappen en gebruik maken van het trottoir.

Bewoners krijgen informatie van de aannemer over wanneer het stukje parallelweg voor hun deur aan de beurt is. Zij worden dan verzocht om hun auto tijdelijk elders te parkeren om gevaarlijke situaties te voorkomen en de veiligheid van de medewerkers te waarborgen.