ABVAKABO FNV

Op de valreep cao-akkoord Voortgezet onderwijs; stem nu!

Onder druk van landelijke stakingsacties en de massale bereidheid om in actie te komen, heeft de werkgeversorganisatie, de VO-Raad, op het laatste moment laten weten in te gaan op de eisen van de bonden in het voortgezet onderwijs. Er is een akkoord, u kunt stemmen tot 4 december.

De acties zijn voorlopig opgeschort. Mede door jullie massale steun in de aanloop naar de acties! De werkgevers hebben zich vergist toen zij dachten dat jullie niet bereid zouden zijn gezamenlijk op te komen voor jullie rechten.

De hoofdlijnen van het akkoord zijn:

* Een looptijd van 1 juli 2007 tot 1 juli 2008.
* Een structurele loonsverhoging per 1 juli 2007 van 2.4%. Een structurele eindejaarsuitkering van 1.5% per 31 december 2007.
* Doorwerking Cao Voortgezet Onderwijs 2006 - 2007. De tekst van de cao Voortgezet Onderwijs wordt ongewijzigd over genomen: a. met uitzondering van het gestelde onder 2 van dit akkoord en b. onder handhaving van de uitvoering van de afspraken omtrent taakbeleid zoals verwoord en zoals in de huidige praktijk wordt uitgevoerd. Indien afzonderlijke scholen een ander taakbeleid hebben ontwikkeld ten opzichte van deze afspraken zal dat gehandhaafd blijven.

Verlaging werkdruk grootste prioriteit cao 2008

Partijen zullen op korte termijn het overleg hervatten over een nieuw af te sluiten cao, die (uiterlijk) moet ingaan op 1 juli 2008, waarbij naast de salarisparagraaf (inclusief de dertiende maand) andere arbeidsvoorwaarden, waaronder taakbeleid, werkdruk en professionalisering, hoge prioriteit hebben teneinde de werkdruk in het voortgezet onderwijs te verlagen. Verlaging van de werkdruk staat voor de bonden bovenaan de prioriteitenlijst.
Lees meer in de nieuwsbrief van 27 november.

Om de salarisverhogingen nog met het salaris van december mee te kunnen nemen, willen we razendsnel weten of je voor of tegen dit akkoord bent. Breng je stem uit met het digitale stemformulier. Dinsdag 4 december worden alle stemmen geteld die dan binnen zijn, en maken we het resultaat bekend!
27-11-2007, Voortgezet onderwijs | Meer over: onderwijs, voortgezet