Openbaar Ministerie

Geen vervolging Maurice de Hond voor computerkraak

27 november 2007

Maurice de Hond zal niet worden vervolgd voor betrokkenheid bij het kraken van de email van de Deventer advocaat mr. J. Vlug. De advocaat treedt op voor de man die in de Deventer moordzaak wordt aangeduid als âde klusjesmanâ en diens vriendin. Uit het onderzoek is gebleken dat De Hond niet is betrokken bij het hacken van de email van de advocaat. Wel heeft hij een deel van de gehackte informatie uit de mailbox ongevraagd gekregen en vervolgens gepubliceerd op internet.
De Hond zal daarvoor niet strafrechtelijk worden vervolgd, omdat het om een âgeringâ feit gaat, nu deze gegevens door advocaat Vlug enkele uren later op televisie zijn gepubliceerd. Strafrechtelijke vervolging zou onevenredig zwaar zijn. De Hond is van deze beslissing op de hoogte gesteld.

De advocaat Vlug deed in februari aangifte van computervredebreuk. Een hacker had het wachtwoord van zijn email achterhaald en berichten uit zijn postbus opgehaald. De verkregen informatie deelde hij met De Hond en een ander. De Nationale Recherche doorzocht vervolgens de woning van De Hond en legde beslag op diens computers.

Ook de andere verdachte, een 46-jarige man uit Overveen, zal niet worden vervolgd voor het kraken van de mailbox van de Deventer advocaat. Hij zal echter wel worden vervolgd voor het hacken van de mailbox van televisiemaker Peter R. de Vries, die van dit misdrijf aangifte heeft gedaan.

De 34-jarige hacker zal worden vervolgd voor de inbraak in de mailbox van mr. Vlug.

Voor informatie: Wim de Bruin