Gemeente Vlaardingen


Gezocht: Bruidspaar voor de mooiste toespraak

27 november 2007

Gratis trouwen op 27 september 2008 en dan ook nog eens de mooiste toespraak van Zuid-Holland tijdens de plechtigheid krijgen? De gemeente Vlaardingen is op zoek naar een bruidspaar dat mee wil werken aan een speechwedstrijd voor trouwambtenaren uit Zuid-Holland. Belangstellende aanstaande bruidsparen kunnen zich tot eind januari 2008 aanmelden.

Bij de mooiste dag horen toespraken. Trouwambtenaren weten daar alles van. Zij proberen voor ieder bruidspaar een persoonlijk, ontroerend en soms ook grappig verhaal te vertellen. Wat een mooie toespraak inhoudt, verschilt per bruidspaar. Het is immers hun dag, dus de toespraak moet hen aanspreken. Daarom kan een speechwedstrijd voor trouwambtenaren ook niet gehouden worden zonder bruidspaar. Zij zijn de belangrijkste juryleden.

De gemeente zoekt dan ook een stel dat wil trouwen op zaterdag 27 september 2008 in Vlaardingen. Het aanstaande bruidspaar dat uitgekozen wordt krijgt een gratis huwelijk in de sfeervolle trouwzaal van het stadhuis van Vlaardingen. Ze krijgen natuurlijk de mooiste speech van Zuid-Holland. De huwelijksplechtigheid zal live in de Vlaardingse huiskamers te volgen zijn via Vlaardingen TV. Afsluitend krijgt het winnende bruidspaar een hotelovernachting in een bruidssuite aan het water aangeboden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot en met 31 januari 2008 via een inschrijfformulier dat zij kunnen opvragen bij (010) 248 4000 of downloaden via deze site. Hier kunnen zij ook terecht voor meer informatie. Op 14 februari (Valentijnsdag) wordt bekend gemaakt welk bruidspaar op 27 september 2008 gratis zal trouwen.

De speechwedstrijd maakt deel uit van een BABSen-dag (een BABS is een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand oftewel trouwambtenaar) die Vlaardingen volgend jaar organiseert voor trouwambtenaren uit Zuid-Holland.