Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werkzaamheden Lepelaarsingel van start

Samen legden wethouder Lucas Bolsius en de Charloise dagelijks bestuurder Ed Goverde op maandagmiddag 19 november de eerste hand aan de verlenging van de Lepelaarsingel in Carnisse. Hoewel, hand? Beiden klommen in een grote graafmachine om met overduidelijk plezier de eerste sleuven voor de nieuwe singel te graven.

Op maandagmiddag 19 november groeven wethouder Lucas Bolsius en dagelijks bestuurder Ed Goverde de eerste sleuven voor de verlenging van de Lepelaarsingel (foto: fotopersbureau Cor Vos). Het verlengen van de bestaande singel is onderdeel van het Singelplan Rotterdam.

Dit is een plan voor het vernieuwen van singels en vlieten in de oude wijken van Rotterdam. Het gaat om 16 singels met een totale lengte van 12 kilometer, die tussen 1860 en 1920 zijn aangelegd.

Deze singels, waaronder ook de Lepelaarsingel, zijn van grote betekenis voor de stad, ondermeer vanwege hun historie, hun grote nut voor de waterhuishouding en natuurlijk vanwege het feit dat zij fraaie groene linten vormen. De herstelde singels zullen hun betekenis als wandelroute en verblijfplaats terugkrijgen.