Gemeente Den Haag

Den Haag zoekt jonge kunstenaars voor De Komeet 2008

De gemeente Den Haag en Fonds 1818 zoeken jonge Haagse kunstenaars voor de Komeet 2008.
De Komeet ofwel de Haagse Cultuurprijs voor jong talent is bedoeld om culturele initiatieven door jonge kunstenaars en/of organisatoren te stimuleren.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Het is een waardering voor een culturele prestatie en tegelijkertijd een aanmoedigingsprijs.

De Komeet is op zoek naar de meest vernieuwende en creatieve ideeën van jongeren tot 30 jaar.
Voor de prijs komen projecten van alle kunstdisciplines en cross-overs van verschillende disciplines in aanmerking. Ook projecten vanuit de toegepaste kunst zijn welkom. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op artistieke kwaliteit, innovatie, bereik van jongeren en betekenis voor de stad Den Haag.

Prijzen
Belangstellenden kunnen zich tot met 31 januari 2008 inschrijven via www.dekomeet.net . Op 11 april 2008 maakt de jury de vijf finalisten bekend, waarop iedereen vanaf dan kan stemmen. Op vrijdag 16 mei vindt de uitreiking van De Komeet 2008 plaats in het Nutshuis in Den Haag. Op deze avond maakt de jury de winnaars van de 1e prijs ( 15.000,-), 2e prijs ( 10.000,-) en de publieksprijs ( 5.000,-) bekend.

Winnaar van de Komeet 2006 was Kunstcollectief DIT IS DIT, waarbij op drie momenten in 2007 een gedeelte van de reclamevitrines op de vier Haagse treinstations beschikbaar stelden aan iedereen die iets wilde laten zien. De eerste serie was te zien in augustus, de tweede in september/oktober en de laatste in november/december 2007.