Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 november 2007

Politie houdt tweede verdachte van overval aan

Oldenzaal

Na een onderzoek heeft de politie op maandag 26 november een 25-jarige man uit Oldenzaal aangehouden. Hij wordt verdacht bij betrokkenheid bij een overval op zaterdag 24 november aan de Lyceumstraat in Oldenzaal.

Op maandag 26 november heeft de politie omstreeks 15.00 uur een 25-jarige man uit Oldenzaal in zijn woning in Oldenzaal aangehouden. Uit een onderzoek kwam naar voren dat de 25-jarige betrokken is geweest bij een overval op zaterdag 24 november op een snackbar aan de Lyceumstraat in Oldenzaal. Onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over de rol van de 25-jarige bij de overval. Voor verder onderzoek is hij in verzekering gesteld. (07-152525)

Onderstaand cursief weergegeven persbericht werd eerder door ons verzonden;

Overvaller op snackbar aangehouden

Oldenzaal

Een 26-jarige man uit Warnsveld is op zaterdag 24 november aangehouden wegens een overval op een snackbar aan de Lyceumstraat in Oldenzaal.

Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 19.30 uur een melding dat er in een snackbar aan de Lyceumstraat in Oldenzaal een overval gaande zou zijn. Ter plaatse trof de politie op straat voor de snackbar een man liggend op straat aan die door een andere man in bedwang werd gehouden. Het bleek naar later bekend werd te gaan om een 26-jarige man uit Warnsveld. Hij was omstreeks 19.15 uur de eetgelegenheid binnengegaan en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld van de 23-jarige medewerkster uit Oldenzaal. Toen haar vader, een 45-jarige Oldenzaler zag dat zijn dochter bedreigd werd, greep hij in en probeerde de overvaller te overmeesteren. Er ontstond een worsteling in de cafetaria waarbij over en weer de nodige klappen werden uitgedeeld. Toen de overvaller probeerde de snackbar uit te vluchten werd hij opnieuw buiten overmeesterd en in bedwang gehouden door de 45-jarige en zijn 23-jarige zoon. De 23-jarige zoon werd hierbij gebeten door de 26-jarige die zelf een gebroken pols opliep. De politie heeft de 26-jarige man uit Warnsveld vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-152525)

Opnieuw overvallen in Almelo

Almelo

In Almelo zijn maandagavond twee overvallen gepleegd. Een cafetaria en een videotheek, beiden aan de Ootmarsumsestraat, waren dit keer het doelwit. De politie zoekt getuigen van de overvallen.

Op maandagavond kreeg de politie kort na elkaar twee meldingen van overvallen op een cafetaria en een videotheek aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Om 21.40 uur kwam de melding dat een man een cafetaria aan de Ootmarsumsestraat (wijk Sluitersveld) was binnengedrongen en onder bedreiging van een mes geld eiste. Hier werd niet op ingegaan en de dader vluchtte zonder buit de cafetaria uit in de richting van Mariaparochie.

Kort na deze overval kreeg de politie om 21.48 uur opnieuw een melding van een overval. Dit keer bij een videotheek aan de Ootmarsumsestraat (centrum). Een man drong hier ongemerkt de videotheek binnen en dwong de geschrokken 56-jarige medewerkster geld uit de kassa af te geven. Met enkele honderden euro's en de portemonnee als buit vluchtte de man weer de winkel uit.

De politie vermoed dat het bij beide overvallen gaat om dezelfde dader omdat het signalement overeenkomt en de overvallen kort achter elkaar zijn gepleegd. Dit signalement luidt;
- Manspersoon in de leeftijd van 20-22 jaar
- Licht getint uiterlijk, Zuid-Europees/Noord-Afrikaans
- Smal gezicht

- De overvaller droeg een zwarte muts, een beige jas en een donkerkleurige broek (mogelijk camouflagestijl) Het is mogelijk dat de overvaller gebruik heeft gemaakt van een fiets of een ander vervoersmiddel. Getuigen die meer informatie hebben dat kan leiden tot de aanhouding van de dader kunnen contact opnemen met de Afdeling Almelo van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-153402)(07-153403)

Fietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Een 62-jarige fietsster uit Almelo is op maandag 26 november gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Binnenhof/Rijnauwen in Almelo.

Op maandag 26 november reed een 62-jarige automobiliste uit Almelo over het Binnenhof in Almelo. Op het kruispunt met het Rijnauwen verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende en over het Rijnauwen fietsende 62-jarige vrouw uit Almelo. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht werd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-153138)

Drie auto's betrokken bij aanrijding

Oldenzaal

Op de Provinciale Rondweg, de N342, in Oldenzaal, zijn op maandag 26 november drie automobilisten en een inzittende gewond geraakt bij een aanrijding.

Op maandag 26 november reed omstreeks 17.00 uur een 59-jarige automobilist uit Denekamp over de Provinciale Rondweg, de N342, in Oldenzaal komende uit de richting van de Graveneslaan. Op de t-splitsing met de Essenlaan verleende hij geen voorrang aan een automobiliste uit Oldenzaal (personalia niet bekend) die uit tegenovergestelde richting vanuit Denekamp kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de Oldenzaalse op de andere weghelft terechtkwam. Een over diezelfde weg tegemoetkomende 57-jarige automobilist uit Neerijen kon de Oldenzaalse niet ontwijken en reed haar frontaal aan. Alle drie automobilisten en een 13-jarig meisje, die bij de Oldenzaalse in zat, raakten gewond en moesten per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Oldenzaal worden gebracht. (07-153307)

Politie controleert na klachten buurtbewoners

Hengelo

Na klachten van buurtbewoners heeft de politie op dinsdag 27 november aan de Boekeloseweg en de Breemarsweg in Hengelo een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 8 processen-verbaal geschreven.

Op dinsdag 27 november heeft de politie tussen 07.50 en 08.45 uur aan de Boekeloseweg en de Breemarsweg in Hengelo een verkeerscontrole gehouden. De controle werd gehouden na klachten van buurtbewoners dat er vaak over het trottoir gefietst werd en dit voor onveilige situaties zou zorgen. Acht fietsers kregen een bekeuring voor het fietsen over het trottoir. Zij krijgen een accept girokaart thuisgestuurd. (07-153475)

Telefonisch lastigvallen leidt tot aanhouding

Oldenzaal

Een 53-jarige man uit Oldenzaal werd op maandag 26 november aangehouden, omdat hij sinds september een 53-jarige plaatsgenoot telefonisch lastig viel.

Op maandag 1 oktober deed een 53-jarige man uit Oldenzaal aangifte, omdat hij sinds september regelmatig telefonisch lastig gevallen werd. De beller bleef tijdens de telefoontjes anoniem. Onderzoek door de politie wees uit dat de beller een eveneens 53-jarige Oldenzaler is.

De 53-jarige Oldenzaler werd op maandag 26 november aangehouden in verband met het lastig vallen van zijn plaatsgenoot. De man werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-127816)

Auto-inbreker aangehouden

Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede werd maandag 26 november aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt op donderdag 22 november een auto-inbraak te hebben gepleegd op de Boulevard 1945 in Enschede.

Op donderdag 22 november werd omstreeks 21.15 uur gemeld dat surveillerende stadswachten getuige waren van een auto-inbraak op de hoek van de Rietmolenstraat en de Boulevard 1945 in Enschede. De stadswachten trachtten de dader aan te houden, echter deze verzette zich hevig en wist te ontkomen.

Na een onderzoek door de politie kon op maandag 26 november een 39-jarige Enschedeër worden aangehouden in verband met de auto-inbraak. De man werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-151664)

Man beledigt agenten

Enschede

Een 28-jarige man uit Enschede werd in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 november aangehouden, omdat hij zich op de Oude Markt in Enschede schuldig had gemaakt aan openbare dronkenschap en daarbij agenten beledigde.

In de nacht van maandag 26 november op dinsdag 27 november werden surveillerende agenten omstreeks 03.15 uur aangesproken door een medewerkster van een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede. De vrouw vertelde dat twee mannen voor overlast zorgden bij het café, en dat zij uit de zaak gezet waren. Toen de agenten de mannen in kwestie aan wilden spreken, begon één van hen te schreeuwen tegen de agenten. De man werd gevorderd om weg te gaan. Hij voldeed aan deze vordering, maar liet zich tijdens het weglopen enige beledigingen aan het adres van de agenten ontvallen. Toen de agenten hem hier wederom op aanspraken schold hij de agenten uit.

De agenten hielden hierop de man, een 28-jarige Enschedeër, aan wegens openbare dronkenschap en belediging. De man werd voor verhoor opgesloten. In de loop van de dinsdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-153425)

Rijbewijs wegpiraat ingevorderd

Rijssen

Een 20-jarige man uit Rijssen werd maandag 26 november aangehouden, omdat hij meerdere grove verkeersovertredingen beging tijdens een tocht met zijn auto door Rijssen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Op maandag 26 november zagen surveillerende agenten omstreeks 20.20 uur een auto rijden op de Roelf Bosmastraat in Rijssen. De bestuurder van deze auto viel de agenten op, omdat hij met zeer hoge snelheid reed. De agenten besloten de auto te volgen. Vervolgens reed de bestuurder de Diekjansweg, een eenrichtingsweg, van de niet toegestane zijde in. De bestuurder zette zijn tocht met hoge snelheden voort over verschillende wegen in Rijssen, waarna hij vanaf de Oranjestraat het Hogepad in wilde slaan. In de bocht verloor de man echter de macht over het stuur en kwam met zin voertuig in de richting van het trottoir tot stilstand. Hier kon de man worden aangehouden door de achtervolgende agenten.

Het rijbewijs van de man, een 20-jarige Rijssenaar, werd ingevorderd, omdat hij met zijn rijgedrag de verkeersveiligheid ernstig in gevaar bracht. De man was een beginnend bestuurder. (07-153380)

Meisje aangehouden na misdragingen in lijnbus

Almelo

Een 18-jarig meisje uit Almelo werd op maandag 26 november aangehouden, omdat zij er van verdacht wordt dat zij een 17-jarige plaatsgenote mishandelde, terwijl de meisjes op vrijdag 16 november gebruik maakten van dezelfde lijnbus.

Op vrijdag 16 november deed een 17-jarige Almelose aangifte van mishandeling. De 17-jarige vertelde dat ze omstreeks 16.30 uur vanaf het station in Almelo de bus had genomen richting de Almelose wijk Schelfhorst. Eenmaal in de bus kwam zij er achter dat een 18-jarige plaatsgenote, waar zij in het verleden een conflict mee had gehad, ook in die bus stapte. De 18-jarige liet zich tijdens de busrit meerdere keren beledigend en dreigend uit in de richting van de 17-jarige. Bij een halte op de Schelfhorst kwam het tot een handgemeen, waarna beide meisjes uitstapten. De 17-jarige vertelde dat zij tijdens het uitstappen enkele rake klappen van de 18-jarige kreeg.

Na onderzoek werd op maandag 26 november de 18-jarige Almelose aangehouden wegens mishandeling. Tegen het meisje werd proces verbaal opgemaakt. (07-148843)

Zwartrijder aangehouden

Hengelo

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandag 26 november aangehouden op het station in Hengelo, omdat hij tijdens een treinreis niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs en zichzelf niet kon legitimeren.

Op maandag 26 november werd omstreeks 10.00 uur gemeld dat een man zonder treinkaartje gebruik maakte van het openbare vervoersmiddel. De man werd op het station in Hengelo door de conducteur overgedragen aan de politie. De agenten hielden de man aan, omdat hij tevens geen geldig legitimatiebewijs bij zich had. Tegen de man, een 25-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd proces opgemaakt. (07-152974)

Reeks aanhoudingen na overlast jongeren

Enschede

Een groep jongeren uit Enschede, in leeftijd variërend tussen de 11 en de 15 jaar, heeft reeds enige maanden, in verschillende samenstellingen, zich schuldig gemaakt aan onder meer diefstallen, vernielingen en andere strafbare feiten.

Op 20 oktober j.l. werd omstreeks 16.00 uur een melding gedaan, dat een jongen mishandeld werd door enkele andere jongeren aan het Nijmansbos in Enschede. Het slachtoffer, een 11-jarige jongen uit Enschede deed aangifte van deze mishandeling en vertelde door vier jongens lastiggevallen, en door enkele van hen geslagen te zijn. Op hetzelfde moment deed een buurtbewoonster van de wijk Boswinkel melding van overlast door een groep jongeren in de wijk. De jongeren

Op grond van deze meldingen en zorgen die eerder geuit werden door andere bewoners, ondernemers, hulpverleners en onderwijzend personeel van scholen in de wijk, stelde de politie een onderzoek in naar deze groep jongeren.

Uit dit onderzoek bleek dat de groep bestaat uit zeer jonge jongeren, variërend in leeftijd van 11 tot 15 jaar, allen afkomstig uit Enschede. Zij worden ervan verdacht groepsgewijs, in verschillende samenstellingen, zich schuldig te hebben gemaakt aan onder meer diefstallen, vernielingen en andere strafbare feiten.

In overleg met Justitie werden, in verband met de genoemde mishandeling en verdere overlast, in de periode tussen maandag 12 november en woensdag 21 november verschillende jongeren aangehouden en voorgeleid aan de (kinder)Officier van Justitie. Met deze aanhoudingen zijn een dertigtal zaken opgelost, waaronder diefstallen van fietsen, openlijke geweldplegingen tegen goederen en personen en vele winkeldiefstallen in de wijk Bowinkel/Ruwenbos.

De jeugdagent en de wijkagent die namens de politie werkzaam zijn in de wijk Boswinkel in Enschede zijn samen met betrokken partners een project gestart om deze jongeren te begeleiden, dan wel te activeren, met als doel recidive te voorkomen en de jongeren op het rechte pad te krijgen en te houden. (07-136592)

tel.: 053-4555588


---- --