KNHS


Van de Spek en Schuttert winnen wedstrijd Roelofsen Raalte Trophy 26 november 2007

WANROIJ (KNHS) Op zaterdag 24 november werd in Wanroij de eerste competitiewedstrijd van de KNHS Roelofsen Raalte Trophy verreden. Frank Schuttert (Ommen) maakte een goede start door de Zware Tour te winnen. Jeanice van de Spek (Heesch) schreef de Lichte Tour op haar naam.

In de Zware Tour reed alleen Frank Schuttert met Golden Eye een foutloos klassiek parcours. De succesvolle ruiter is geen onbekende in het deelnemersveld van de springcompetitie. Vorig seizoen won de veertienjarige Frank met dezelfde pony de finale en de competitie van de KNHS Roelofsen Raalte Trophy. Charlotte Verhagen (Schoorl) was met Balou de snelste vierfouter en werd daarmee tweede. Ja, maar één foutloze combinatie in de zwaarste klasse, reageerde bondscoach Sven Harmsen, maar bedenk hierbij dat slechts acht deelnemers aan start kwamen, er zijn momenteel niet veel ponyruiters in Nederland op dit niveau. Het parcours was goed gebouwd door Marius Bens, mooi technisch en selectief. Frank is wederom in topvorm en lijkt af te stevenen op een herhaling van zijn prestaties van afgelopen seizoen.

De Lichte Tour werd voorafgaand aan de Zware Tour verreden en leverde vier barragekandidaten op. Alleen Jeanice van de Spek wist met Orchids Roezl II tweemaal foutloos te blijven. Shanice Roozeboom (Balkbrug) zette met Roxet een snellere tijd neer, maar moest hiermee een springfout incasseren en werd tweede. Op de derde plaats eindige Kirsten Rikkert (Enter) met Zebrano R.A.G.. Glenn Knoester (Assendelft) werd na twee weigeringen van Prima Donna in de barrage uiteindelijk vierde. De volgende kwalificatiewedstrijd staat als snel op de planning, op zaterdag 8 december tijdens het Twentse evenement Hippisch Hengelo.

De KNHS Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponyruiters (t/m 16 jaar - klasse ZZ) in de springsport te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Uitslag eerste competitiewedstrijd Roelofsen Raalte Trophy, Zware Tour
- Wanroij


1. Frank Schuttert met Golden Eye (Ommen) 0.00 / 57.11 sec
2. Charlotte Verhagen met Balou (Schoorl) 4.00 / 55.45 sec

Uitslag competitiewedstrijd Roelofsen Raalte Trophy, Lichte Tour - Wanroij


1. Jeanice van de Spek met Orchids Roezl II (Heesch) 0.00 / 0.00 38.69 sec

2. Shanice Roozeboom met Roxet (Balkbrug) 0.00 / 4.00 33.57 sec
3. Kirsten Rikkert met Zebrano R.A.G. (Enter) 0.00 4.00 / 35.26 sec
4. Glenn Knoester met Prima Donna (Assendelft) 0.00 / 2 x weigering

Kalender Roelofsen Raalte Trophy
Wanroij: 24 november 2007
Hengelo: 8 december 2007
Hardenberg: 26 januari 2008
Balkbrug: 9 februari 2008
Roggel: 23 maart 2008
Albergen: 20 april 2008
Mierlo: 24 27 april 2008
Etten-Leur: 25 mei 2008
Geesteren: 12 juli 2008 FINALE-

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > springen > competities

Informatie Carrosseriebouw Roelofsen Raalte: www.roelofsen-raalte.nl Informatie Parlanti: www.parlanti.com