AutoRai

Porsche Boxster RS 60 Spyder in gelimiteerde oplage leverbaar

(11/27/2007)
Sportautofabrikant Porsche presenteert begin december op de Autoshow van Bologna een bijzondere versie van de Porsche Boxster met middenmotor. De nieuwe Boxster RS 60 Spyder wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 1.960 stuks en wordt in maart 2008 wereldwijd op de markt gebracht.

Door het design, de kenmerken, de carrosseriekleur en de filosofie achter het ontwerp, doet deze Boxster RS 60 Spyder denken aan het autosporttijdperk van Porsche in de jaren zestig.

Begin jaren zestig kon de Porsche 718 RS 60 Spyder na talloze overwinningen in diverse klassen het ook in categorieën met grotere motoren opnemen tegen zijn concurrenten. De eerste overwinning was in 1960, in een van de meest prestigieuze langeafstandsraces voor het wereldkampioenschap van fabrikanten in de Verenigde Staten van Amerika: Hans Herrmann en Olivier Gendebien wonnen de 12-uursrace van Sebring in Florida.

Nu zet de nieuwe Boxster RS 60 Spyder de kracht en puurheid van die zo succesvolle tweepersoons raceauto met middenmotor voort. De neus van dit speciale model, dat als standaardkenmerk is genomen uit het SportDesign-pakket van Porsche, onderscheidt de RS 60 Spyder duidelijk van de Boxster S. Een aangepast uitlaatsysteem, bestaande uit een sportuitlaat in combinatie met een dubbele uitlaatpijp, verhoogt het motorvermogen naar 303 pk. De in kleur gespoten 19-inch Porsche SportDesign-wielen geven de auto een nog sportievere uitstraling. Daarnaast is het Porsche Active Suspension Management (PASM) een standaardkenmerk. Dit systeem zorgt onder alle omstandigheden voor een sportieve en comfortabele rijervaring.

De GT zilver metallic lak wordt geaccentueerd door het contrast met het lederen interieur in Carrera-rood. Het dak is eveneens rood afgewerkt. Er kan ook worden gekozen voor donkergrijs leer in combinatie met een zwart dak. Het bijzondere uiterlijk wordt verder verfraaid door subtiele kenmerken, zoals de zwartgelakte sponning van de voorruit en de rode achterlichtclusters.

De kenmerken en uitrusting van dit speciale model zijn erg bijzonder en verfijnd: portierlijsten van roestvrij staal dragen trots de modelaanduiding âRS 60 Spyderâ. Een zeer sportief uitziende versnellingspook, speciale oppervlaktestructuren op de sportstoelen, de portierbekleding, het stuurwiel en op de hendel van de handrem accentueren de sportieve en exclusieve stijl van het interieur.

Het ontwerp van de instrumentengroepen, eveneens afgewerkt in GT zilver metallic, toont even sportief als dynamisch. De snelheidsmeter, normaal gesproken boven de groep instrumenten geplaatst, bevindt zich in dit speciale Porsche-model op een lagere positie. In combinatie met de grote, centraal geplaatste toerenteller en de cirkelvormige wijzerplaten aan weerszijden, geeft dit het interieur een unieke en pure uitstraling, waarmee de uitzonderlijke flair van een raceauto ook in de cockpit zichtbaar is.

De middenconsole, de achterzijde van de rugleuningen en de rolbeugels zijn afgewerkt in GT zilver metallic en vormen daardoor een prachtige combinatie met de zilverkleurige veiligheidsgordels. De modelaanduiding staat trots op een zilverkleurige plaquette op de deksel van het handschoenenkastje.

De Porsche Boxster RS 60 Spyder staat in maart in de showroom bij de zeven officiële Porsche dealercentra in Nederland. Rekeninghoudend met de BPM-wijzigingen in 2008 in Nederland zal de prijs van de RS 60 Spyder ⬠90.900 (incl. BPM/btw) bedragen.