Gemeente Oirschot

Nieuw veiligheidsplatform in Oirschot

De afgelopen jaren zijn er op het gebied van veiligheid veel ontwikkelingen geweest. Veiligheid stond ook nadrukkelijker op de politieke agenda. Er is een groeiend besef dat niet alleen de brandweer, politie en gemeente zich met veiligheid bezig houden, maar ook bedrijven, organisaties en instellingen.

Het gemeentebestuur wil die partijen graag samen brengen. Daarom is het initiatief genomen om een Veiligheidplatform op te richten. Diverse organisaties, instellingen, (sport) verenigingen, bedrijfsleven en buurtbeheer maken deel uit van het platform. Het platform houdt zich bezig met de vraag wat er gedaan kan worden om de veiligheid in Oirschot en het veiligheidsgevoel onder inwoners te verhogen.

Oprichtingsvergadering

Tijdens de oprichtingsvergadering werden twee certificaten uitgereikt van het Keurmerk Veilig ondernemen. Het toont aan dat de ontvangers, de ondernemers van bedrijventerreinen De Stad en De Scheper, hun zaakjes goed geregeld hebben. Om het ook zo te houden is een convenant ondertekend tussen gemeente, politie, brandweer en ondernemers.

De deelnemers vonden de grootste winst van de oprichting van het platform vooral de uitwisseling van informatie over veiligheidsonderwerpen. Partijen hebben elkaar duidelijk gevonden met tips voor elkaar en uitwisseling van waar ze op veiligheidsgebied mee bezig zijn.

Van de oprichtingsvergadering zijn video-opnamen gemaakt. Ze zijn te bekijken op de website van CrimiNee! : www.criminee.nl