Politie Gelderland-Zuid

Auto-inbreker betrapt

Nijmegen, 27-11-2007 o Surveillerende agenten reden maandagavond over de Smetiusstraat in de richting van de Nassausingel. Op dat moment werden zij aangesproken door een man die vertelde dat er mogelijk twee personen aan het vechten waren op de Nassausingel. De agenten gingen er meteen heen.

Op de hoek Nassausingel met de Smetiusstraat troffen de agenten drie mannen aan. Twee van hen verklaarden dat zij de andere man, een 50-jarige Nijmegenaar, hadden aangetroffen in hun auto. De mannen hadden de auto geparkeerd op de parkeerplaats aan de Nassausingel, toen zij terugkwamen zagen zij dat de verdachte met het bestuurdersportier bezig was. Op het moment dat de verdachte de mannen zag liep hij weg. Toen zij bij de auto kwamen bleek dat het bestuurdersportier opengebroken was. Hierop besloten de mannen achter de verdachte aan te gaan.

De 50-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering troffen de agenten bij de verdachte inbrekersgereedschap aan. Dit is in beslag genomen. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De agenten hebben later alle geparkeerde autos op de parkeerplaats gecontroleerd op mogelijke braakschade. Alles bleek in orde te zijn.
(10)