Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 27-11-2007

Aanrijding auto - scooter

ASSEN - Maandagochtend is aan de Industrieweg een 19-jarige man uit Assen beboet voor het rijden zonder rijbewijs. Hij reed op een scooter en kwam in aanrijding met de personenauto van een 44-jarige vrouw uit Assen. Niemand raakte gewond. De politie kwam ter plaatse voor assistentie bij de afhandeling van het ongeval, waarbij de 19-jarige man niet in het bezit bleek van een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. ( 07-197611)

Aanrijding in hagelbui

HOOGEVEEN Maandagochtend is een 16-jarige vrouw uit Hoogeveen op de Melkweg tegen de personenauto van een 45-jarige vrouw uit Hoogeveen aangereden. De 16-jarige vrouw fietste met een paraplu in de hand tegen een hevige hagelbui en zag hierdoor de stilstaande auto niet. Ze raakte licht gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (07-197598)

Ingedutte bestuurster met de schrik vrij

GEESBRUG In de nacht van maandag op dinsdag is een 31-jarige vrouw uit Emmen met haar auto over de kop geslagen. Ze was ingedommeld tijdens het rijden en raakte in de middenberm, waarop haar auto over de kop sloeg. Ze raakte hierbij slechts licht gewond en hoefde niet met de ambulance mee. De auto werd afgevoerd. (07-197868)

Politie houdt winkeldief aan

EMMEN Maandagochtend is een 15-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Noordbargerstraat. De jongeman had zonder te betalen drie pakjes sigaretten en chocola meegenomen, maar werd hierop door winkelpersoneel betrapt. De jongen krijgt een Halt-afdoening. (07-197787)

Politie beboet automobilist

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie aan de Havenkade een 35-jarige automobilist uit Assen beboet voor het niet verlenen van voorrang. (07-197788)

Politie bekeurd fietser

EMMEN Maandagavond heeft de politie aan de Brinkenweg een 34-jarige man uit Emmen staande gehouden voor het fietsen zonder verlichting. Hem werd gevraagd zijn id-kaart te laten zien. Dit weigerde hij, waarop hij werd meegenomen naar het bureau. Voor beide zaken kreeg de man proces-verbaal. (07-197851)

Politie controleert bij school

ASSEN Maandagmiddag is bij een school aan de Boomgaard gecontroleerd op het dragen van de gordel en handsfree bellen. Er werden twee automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel. (07-197783)

Politie grijpt in bij huiselijk geweld

EMMEN In de wijk Rietlanden is in de nacht van maandag op dinsdag een 47-jarige vrouw aangehouden op verdenking van mishandeling van haar man. De vrouw werd met behulp van pepperspray overmeesterd en meegenomen naar het bureau. Het protocol huiselijk geweld is voor de betrokkenen in werking getreden. (07-197872)

Lutske van Balken verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.