ID&T


Dirty Dutch overdonderend succes!

Afgelopen zaterdag was de HMH in Amsterdam tot de nok toe gevuld met partyliefhebbers. Maar liefst 5500 feestgangers kwamen naar Dirty Dutch om een wervelende 9 uur durende show van Chuckie & co te bewonderen. De bezoekers kregen waarvoor ze gekomen waren: een spectaculaire avond vol beats, visuals, danseressen en vuurwerk.

Dirty Dutch was al weken van tevoren uitverkocht en de straatwaarde van de kaarten steeg dan ook tot ongekende hoogte. s Ochtends vroeg stonden er al die-hard fans voor de deur van de Front Runner Store in de Kalverstraat om één van de laatste vijftig Gold Cards te bemachtigen. Organisatoren 4NGME en ID&T hadden in samenwerking met Reebok een actie georganiseerd, waarbij de kaarten in een speciale verpakking samen met een paar schoenen over de toonbank gingen. In de winkel kwamen Chuckie en Walter Fierce als verrassing een korte set draaien en zo waren de verwachtingen voor de avond al hooggespannen!

Om 22:00 uur gingen de poorten van de HMH open en barstte het feest los. Natuurlijk draaide de hele show rond Chuckie, die nu al voor het derde jaar op rij de zaal vol wist te trekken. Een unieke prestatie! Dit keer werd hij gedurende zijn 9 uur durende optreden bijgestaan door maar liefst 8 collega-djs. Housecoryfeeën als Roog, Benny Rodrigues en Lucien Foort wisselden elkaar af om samen met Chuckie een energieke back2back set weg te geven. Dat Chuckie het publiek ook in zijn eentje uit zijn dak kan krijgen, bleek wel tijdens zijn solo set, toen de zaal compleet los ging! Opnieuw bewees hij een absolute crowdpleaser en born entertainer te zijn. Scratchen met zijn neus, dansen boven de decks, hij trok alles uit de kast om de handen van het publiek in de lucht te krijgen.

Uiteraard hadden 4NGME en ID&T er ook alles aan gedaan om een fantastische show neer te zetten. Achter de dj-booth spatten de visuals van het 20 meter brede scherm en op het podium werd op acrobatische wijze een ware kluiskraak gepleegd, waarna MC Gee achter de grote gouden kluisdeur vandaan werd getoverd. Er waren Oosterse acts te zien in de vorm van adembenemende Japanse Harajuku girls en in de Orange Room werd een Chinese drakendans gedaan. Deze zaal was tevens de ideale plek voor mensen die even wilden bijkomen van al het muzikale geweld. De sfeer zat er hier goed in en djs als Ricky Rivaro, Jaziah en Dunca de la Funk zorgden voor tropische temperaturen.

In de Black Room bleef Chuckie intussen als een bezetene doorgaan en de adrenaline gierde dan ook door de zaal. Aan Sunnery James & Ryan Marciano viel de eer te beurt samen met Chuckie een fantastische avond af te sluiten en dit deden ze vol overgave. Het publiek schreeuwde nog om een laatste toegift en dit kon natuurlijk niet onbeantwoord blijven. Chuckie gooide onder luid gejoel de laatste platen op de decks en de fans stampten het kleine beetje energie dat overgebleven was nog uit hun benen. Er moest echter een einde komen aan dit sprookje en zo stapte Chuckie na deze marathonset met een big smile van het podium.
Het was een mooie afsluiting van een fantastische avond! Op naar 2008, naar de volgende Dirty Dutch!

www.dirty-dutch.com

Geplaatst op: 27-11-2007