Politie Haaglanden

Persberichten 27 november

Haaglanden, 27-11-2007

Jongen beroofd, getuigen gezocht
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van de beroving van een 14-jarige Hagenaar, maandagavond 26 november onder het Randstadviaduct bij station Leidschenveen. De jongen was daar omstreeks 18.00 uur aan het skaten, toen hij werd aangesproken door een jongen die hem naar zijn mobiele telefoon vroeg. De dader was dermate intimiderend dat het slachtoffer zich gedwongen voelde zijn gsm af te geven. Hierna is de dader het perron op gevlucht. Toen het slachtoffer een paar minuten later ook naar het perron rende, zag hij nog net de Randstadrail richting Den Haag vertrekken. Aangezien de verdachte nergens meer was te bekennen, is de kans aanwezig dat hij in de vertrekkende Randstadrail zat.
De dader was een jongen van Noord-Afrikaanse komaf. Hij was tussen de 16 en 18 jaar oud en had kort haar. Opvallend was dat hij een dun snorretje had, waar dunne streepjes tussenuit geschoren waren. De jongen had ook opvallend dikke wenkbrauwen. Op zijn hoofd droeg hij een zwart Nike-petje, waarvan het logo aan de rechter bovenkant zat. Hij droeg een zwarte stoffen jas tot over zijn heupen, met daaronder een donkerkleurige broek en zilver/witte Nike Air Max schoenen met een vleugje rood. Het slachtoffer heeft nog gezien dat de verdachte sigaretten van het merk Marlboro rookte en een flesje cola bij zich had.
De politie wil graag in contact komen met twee meisjes en een jongen die het slachtoffer op het perron van het station opgevangen hebben. Daarnaast worden mensen die iets gezien hebben van de beroving of de verdachte menen te (her-)kennen aan de hand van het signalement verzocht zich te melden. U kunt de recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen bereiken via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Verdachte huiselijk geweld aangehouden
Den Haag De politie hield maandag 26 november om 22.00 uur in een woning in de omgeving van de Beresteinlaan een 47-jarige Hagenaar aan. De man mishandelde zijn 40-jarige echtgenote en gaf haar in het bijzijn van haar twee kinderen een kopstoot. Zijn vrouw deed aangifte bij de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld.
Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'.
Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Klappen tussen de boodschappen
Den Haag Drie Hagenaars, twee broers van 19 en 21 jaar en een 18-jarige, werden maandagavond 26 november aangehouden omdat zij in een supermarkt op het Lorentzplein met elkaar op de vuist waren gegaan. Tijdens het boodschappen doen kreeg de 19-jarige het aan de stok met de 18-jarige. De Hagenaar heeft vervolgens zijn broer opgehaald en zij gingen samen terug naar de winkel om verhaal te halen. Daarbij vielen over en weer klappen. De ter plaatse gekomen agenten hebben het drietal aangehouden. De 19-jarige en de 18-jarige zijn in het ziekenhuis onderzocht omdat zij bij de vechtpartij repectievelijk gewond en buiten westen geraakt waren. De politie onderzoek de exacte toedracht.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag - Een 66-jarige vrouw uit Bilthoven raakte op maandag 26 november om 12.20 uur op de Prins Clauslaan gewond bij een aanrijding. De vrouw reed in een taxi en negeerde het rode verkeerslicht. Daardoor botste zij tegen een ander voertuig met daarin een 36-jarige Haagse bestuurder. De taxichauffeuse werd met duizeligheidsklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.

Met slok op achter het stuur
Den Haag - De politie hield op dinsdag 27 november om 1.00 uur een 53-jarige man uit Woerden aan voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man slingeren over de Nieuwe Parklaan. Naast een lekke band bleek dat de man ook te diep in het glaasje had gekeken. Aan het politiebureau legde hij een blaastest af en blies 815 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - De politie ontmantelde op maandag 26 november om 20.00 uur een hennepkwekerij in een woning in de Mandarijnstraat. In de woning troffen agenten in totaal 612 planten aan. Eneco constateerde dat in de woning illegaal stroom werd getapt. De apparatuur werd in beslag genomen voor vernietiging. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s) van het pand.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Zo ook in dit geval. Heeft u vermoedens van een kwekerij in de buurt? Dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Misdaad Anoniem kan uitaard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vrouw op fietspad aangereden
Den Haag Een 26-jarige vrouw uit Den Haag raakte maandag 26 november gewond bij een aanrijding op de Rijswijkseweg. De vrouw stak het fietspad nabij de Draaistraat over en werd daarbij aangereden door een 42-jarige scooterrijder. Ambulancepersoneel behandelde de vrouw ter plaatse aan haar verwondingen. De 42-jarige Hagenaar kreeg een proces-verbaal omdat hij op het fietspad in plaats van op de rijbaan reed.

Hennepkwekerij in kelderbox
Wassenaar De politie trof maandag 26 november om 22.00 uur in een kelderbox van een woning aan de Twickelstraat een hennepkwekerij aan. De politie nam de hennepkwekerij met 128 planten in beslag. De agenten hielden de 28-jarige bewoner aan. Hij kreeg een proces-verbaal. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Jongen betrapt met illegaal vuurwerk
Den Haag Een 14-jarige Hagenaar werd maandagmorgen 26 november aangehouden omdat de conciërge van zijn school aan de Laan van Kans had gezien dat hij vuurwerk afstak. Toen de conciërge de jongen vroeg of hij nog meer vuurwerk had, overhandigde hij hem een geprepareerde vuurpijl, die bestond uit zes aan elkaar getapete vuurpijlen. De jongen werd overgedragen aan de politie en verklaarde dat hij thuis nog meer illegaal vuurwerk had. Al het vuurwerk (nog een vuurpijl, wat crackers en nitraatklappers) is in beslag genomen. De jongen kreeg een bekeuring en een flinke preek van zijn moeder.

Verdachte van straatroof aangehouden
Voorburg Door heldhaftig optreden van een 32-jarige Voorburger werd op maandag 26 november omstreeks 18.30 uur een 15-jarige Haagse verdachte van een straatroof aangehouden. De man hoorde 39-jarige Voorburgse eigenaresse van een winkel gillen en om hulp roepen. De man zag dat twee jongens trachtten een tas uit handen van de vrouw te trekken. Hij bedacht zich geen moment en rende naar de jongens, die daarop het hazenpad kozen. Hij wist één van de jongens aan te houden en tot de komst van de politie onder bedwang te houden. Hij werd daarbij diverse malen door de jongen bedreigd. De politie heeft de Hagenaar ingesloten in het politiebureau en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Naar de tweede dader van de straatroof wordt een onderzoek ingesteld. De politie roept getuigen van deze diefstal op zich te melden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via het telefoonnummer 0800-7000.

Vechtpartij
Leidschendam Een vechtpartij op de Prinses Annlaan werd op maandag 26 november omstreeks 17.30 uur tijdig door de politie in de kiem gesmoord. Twee Leidschendammers, in de leeftijd van 52 en 35 jaar, gingen elkaar te lijf, waarbij één van hen gebruikmaakte van een honkbalknuppel. Beide mannen werden aangehouden. De honkbalknuppel werd in beslaggenomen. Beide vechtersbazen kregen een bekeuring.

Gewond na aanrijding
Leidschendam Bij een aanrijding zijn op maandag 26 november omstreeks 08.15 uur twee personen gewond geraakt. Een 22-jarige Leidschendamse fietser werd op het Oosteinde (N206) ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Zevenhuizen. Vermoedelijk door een windvlaag raakte de Leidschendamse enigszins uit balans, waardoor zij iets naar links stuurde en in botsing met de bromfietser kwam. Beide betrokkenen kwamen ten val. De fietser liep been- en heupletsel op, de bromfietser raakte gewond aan zijn knie. Beide weggebruikers konden na behandeling door ambulancepersoneel hun weg weer vervolgen. Voorburg Een 75-jarige Voorburgse fietser zag op maandag 26 november omstreeks 15.15 uur een stilstaande personenauto over het hoofd. De 27-jarige Leidschendamse automobilist had de auto voor een zebrapad op de Wijkerlaan tot stilstand gebracht om kinderen de gelegenheid te bieden over te steken. De Voorburger botste tegen de achterzijde van de auto en kwam ten val. Hij werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto verduisterd
Voorburg De politie heeft op maandag 26 november omstreeks 14.00 uur een 47-jarige Voorburger aangehouden. De man was eind augustus 2007 door zijn werkgever ontslagen. De Voorburger was nog in het bezit van meerdere goederen van zijn werkgever, waaronder een dure personenauto, een laptop en een mobiele telefoon. Ondanks diverse aanmaningen heeft hij deze goederen nooit teruggebracht. Een onderzoeksbureau trof de auto voor de woning van de Voorburger aan en lichtte de politie in. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De politie heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt. Hij werd in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Auto belandt in tuinwal
Naaldwijk Een 42-jarige man uit sGravenzande reed maandag 26 november rond 15.15 uur over de Achterweg in Naaldwijk. In de bocht ter hoogte van de Baakwoning verloor hij de macht over het stuur en belandde hij met de neus van het voertuig rechtop in een aangelegde tuinwal. Hierdoor ontstond schade aan de tuinwal, beplanting en tuinmeubilair van de woning aldaar. De bewoner had deze tuinwal speciaal aangelegd, omdat de 42-jarige niet de eerste is die uit deze bocht vloog. De auto raakte total-loss, maar niemand raakte gewond.

5-jarige belandt op motorkap
De Lier Een moeder (leeftijd onbekend) uit De Lier fietste maandag 26 november rond 08.30 uur met haar 5-jarige dochtertje in het kinderzitje achterop over de kruising Burgermeester Cramerlaan met de Veilingweg. Een 62-jarige automobilist uit Naaldwijk schepte het tweetal. Hierdoor viel het kindje uit het zitje en belandde met haar hoofd op de motorkap. Haar moeder viel voor de auto. De GGD vervoerde de twee met aparte ambulances naar het ziekenhuis. De moeder mocht met licht beenletsel het ziekenhuis al snel weer verlaten. Haar dochtertje moest een nachtje blijven in verband met een hoofdwond en een hersenschudding. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Politie zoekt getuigen straatroof van fiets
Naaldwijk / Westland De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op zaterdag 24 november om circa 01.00 uur. Vier jongeren beroofden op de Molenstraat een 20-jarige Naaldwijker van zijn fiets. Hierna gingen de jongeren met de gestolen fiets er vandoor richting het winkelcentrum De Tuinen. Van twee van de verdachten beschikt de politie over het volgende signalement; blanke jongen leeftijd circa 17 jaar, lengte 1.70 meter. De andere verdachte droeg een zwarte leren jas met bontkraag en had lang haar in zijn nek en korte stekeltjes bovenop. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de politie in Naaldwijk via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Jeugd vernielt ruit
Delft Een getuige zag maandag 26 november rond 19.00 uur Delftse jeugd een ruit vernielen van een bedrijfspand aan de Zusterlaan. De politie kon één van de jongens (15 jaar) al snel in de omgeving aanhouden. De getuige belde later naar het politiebureau dat hij de andere twee verdachten zag lopen. Hierop zijn de agenten terug naar de Zusterlaan gegaan om nog een 14-jarige jongen en meisje aan te houden. Uit onderzoek bleek dat alleen de 15-jarige jongen verantwoordelijk was voor de vernieling. Hij kreeg een proces-verbaal.

Automobilist rijdt onbevoegd
Delft De politie controleerde maandag 26 november rond 19.00 uur op de Buitenhofdreef een 18-jarige automobilist uit Delft. De man voerde geen verlichting en tijdens controle kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Ook bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. Aan het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal. Een 20-jarige bijrijder uit Delft droeg geen gordel en kon ook geen identiteitsbewijs tonen. Onderzoek aan het politiebureau wees zijn identiteit uit. Hij kon met een bekeuring op zak weer naar huis.

Mannen springen in de gracht
Delft Surveillerenden politieagenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag 27 november rond 04.15 uur twee mannen van 19 en 20 jaar in de gracht van de Buitenwatersloot springen. Zij kregen een bekeuring voor baldadigheid en de 19-jarige moest mee naar het politiebureau, omdat hij geen legitimatiebewijs kon tonen. Een 25-jarige omstander uit Delft werd ook aangehouden, omdat hij de politieagenten beledigde en op eerste vordering geen legitimatiebewijs toonde. De beide heren konden met een proces-verbaal op zak weer naar huis.