Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 27-11-2007

Inbraak vrachtwagen

BREUKELEN In de vroege ochtend van dinsdag 27 november werden twee Roemenen aangehouden nadat zij hadden geprobeerd in een vrachtwagen in te breken.

Rond 04.00 uur bevond een vrachtwagenchauffeur zich in de cabine van zijn vrachtwagen op parkeerplaats Haarrijn aan de Rijksweg A2. Hij zag dat een auto aan kwam rijden en in de buurt van enkele andere vrachtwagens werd geparkeerd. Vervolgens zag de getuige dat terwijl kennelijk één man op de uitkijk stond een ander achter de vrachtwagen ging staan. De getuige vertrouwde dit niet en belde 112. Door de centralisten van de meldkamer van het Korps Landelijke Politiediensten en van de meldkamer van de Politie Utrecht werden meerdere eenheden met spoed naar Haarrijn gestuurd.

Net nadat de getuige 112 had gebeld, zag hij vonken achter de vrachtwagen waar de man stond. Kennelijk was hij bezig het slot met een slijptol open te slijpen. De getuige gaf door dat de verdachten inmiddels waren weggereden de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht op. De auto werd op de A2 door agenten van het KLPD klemgereden. De beide inzittenden, Roemeense mannen van 26 en 31 jaar oud, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Agenten gingen naar de vrachtwagen. Zij liepen naar de cabine en maakten de chauffeur, een 54-jarige man uit Middenmeer, wakker. Hij bleek niets van de inbraakpoging te hebben gemerkt. De verdachten hadden geprobeerd het slot van de trailer open te slijpen. Dat was niet gelukt. De chauffeur deed aangifte van poging tot inbraak.

Geslotenverklaring

VINKEVEEN Op maandag 26 november heeft de politie op de Groenlandsekade op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

Acht automobilisten negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet tonen van het rijbewijs/kentekenbewijs (2) en een verlopen APK (1).

Snelheidscontrole

WOERDEN De politie heeft op maandag 26 november van 15.30 uur tot 18.00 uur een snelheidscontrole op de Hoge Rijndijk gehouden.

In die tijd passeerden 1716 voertuigen de radar, 102 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Eén bestuurder reed meer dan 100% te hard: hij reed 102 km/u. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Aanrijding

MAARSSEN Op maandag 26 november raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.05 uur reed een 62-jarige automobiliste uit Maarssen over de rotonde aan de Dr. Plesmanlaan. Zij sloeg vervolgens af in de richting van de Huis ten Boschstraat. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 68-jarige fietser uit Maarssen. De fietser werd aangereden en kwam ten val. Hij is met een hoofdwond per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Parkeergeldwisseltruc

WOERDEN Een 65-jarige vrouw uit Woerden werd op maandag 26 november het slachtoffer van de parkeergeldwisseltruc.

Rond 12.40 uur werd op de Nieuwendijk aangebeld bij de woning van de 65-jarige Woerdense. Zij deed open en een man vroeg in gebrekkig Nederlands of zij parkeergeld kon wisselen. Zij keek in haar portemonnee, zag dat zij geen kleingeld had en wilde naar binnen lopen om uit een potje wat kleingeld te pakken. De man vond dat niet nodig, griste vervolgens snel enkele bankbiljetten uit haar portemonnee en rende weg.

Een getuige zag dat de verdachte aan de passagierszijde bij een ander in de auto stapte. Zij reden weg in de richting van de Nieuwendijk en vervolgens linksaf de Ridderstraat in. Het betrof een rode auto van Japanse makelij, mogelijk een Toyota, en voorzien van witte kentekenplaten. De verdachte was een man met een getinte huid, ± 1.70 meter en ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas, spijkerbroek en lichte sportschoenen.

Aan getuigen die de verdachte, mogelijk in combinatie met de rode auto, hebben gezien op of in de omgeving van de Nieuwendijk, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Laatst gewijzigd 27-11-2007 10:47 | © Politie Utrecht