Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente stelt Gebiedsvisie Buitengebied vast

De gemeente Gilze en Rijen werkt aan een nieuw bestemmingsplan Buitengebied. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan is een zogenaamde gebiedsvisie. Deze visie omvat het beleid op hoofdlijnen over het beheer van het buitengebied de komende 10 jaar en de ontwikkelingsruimte die hierbij wordt geboden.

Het ontwerp van deze gebiedsvisie heeft vanaf 27 september 2007 ter inzage gelegen. Er zijn meerdere inspraakreacties ingediend. Het college heeft deze inspraakreacties behandeld. Dit heeft geleid tot enkele wijzigingen in de Gebiedsvisie.

De inspraakreacties, het standpunt van het college en de hieruit voortkomende wijzigingen zijn opgenomen in het inspraakverslag. Dit inspraakverslag kunt u, op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagen van 8.30 tot 19.00 uur, inzien bij de gemeentebalie in het gemeentehuis van Gilze en Rijen (Raadhuisplein 1 te Rijen), de bibliotheek van Gilze (Augustinastraat 14 te Gilze), het gemeenschapshuis De Rietakker (Kapelstraat 5 te Molenschot) en het gemeenschapshuis The Chump (Gerardus Majellastraat 2 te Hulten). Op de website van de gemeente Gilze en Rijen is het inspraakverslag hier hier na te lezen.

De komende maanden wordt de Gebiedsvisie vertaald in een voorontwerp bestemmingsplan. In dit plan is het beleid op hoofdlijnen, zoals opgenomen in de Gebiedsvisie, omgezet in planvoorschriften en een bestemmingsplankaart. Naar verwachting ligt dit voorontwerp in het tweede kwartaal van 2008 ter inzage. Daarnaast organiseert de gemeente dan een openbare informatieavond. Meer informatie vindt u in het voorjaar van 2008 terug in het weekblad Gilze en Rijen en de internetpagina van de gemeente Gilze en Rijen.