Gemeente Rhenen


Stichting Sponsorwerving Rhenen 750

Op het gemeentehuis van Rhenen werd dinsdagmorgen de stichtingsakte van de Stichting Sponsorwerving Rhenen 750 gepasseerd. Onder toezicht van de Rhenense notaris Ewoud Hallebeek zetten voorzitter Eep van Dijk, secretaris Harry Wentink en penningmeester Rob Bouman namens de stichting hun handtekening onder de akte.

,,Ik hoop dat dit eerste stap mag zijn voort een succesvol jaar met veel activiteiten en veel sponsorgelden, zei de ook aanwezig burgemeester Joost van Oostrum. De Stichting Sponsorwerving Rhenen 750, stelt zich ten doel fondsen te verwerven voor Rhenen 750. ,,En natuurlijk om de gelden te beheren. Wij zorgen er voor, dat - wie een activiteit wil doen daar geld voor krijgt, weet Van Dijk.

Donderdag treedt de werkgroep Rhenen 750 met het definitieve programma naar buiten. Het belooft iets moois te worden met een programma over de periode van eind maart tot de eerste weken van oktober. Met een afsluiting in de maand november.

In 2008 komen er drie grote evenementen. De Rijnweek is er al. Daarin wordt ook het thema Rhenen 750 verwerkt. In het voor- en najaar is er ook een groot evenement met tussendoor regelmatig activiteiten, die door verenigingen worden georganiseerd.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten? In de periode van vrijdag 9 tot en 17 mei 2008 haalt Rhenen Carré naar de Rijn. In die periode staat er in Rhenen een theatertent met 2.500 stoelen. Op acht avonden geven veel bekende Nederlandse artiesten een voorstelling. Zo zal Herman van Veen daar optreden. En verder onder andere Najib Amhali en de Vliegende Panters.

Nieuwsbericht 27 november 2007.