FNV Bondgenoten

Schoonmakers bieden directies Fortis en ABN AMRO een petitie aan

Dinsdagmiddag 27 november 2007 om 13.15 uur bieden schoonmakers samen met een delegatie vertegenwoordigers van kerken, armoedebeweging en migrantenorganisaties de directies van Fortis en ABN AMRO een petitie aan. In de petitie vragen de schoonmakers steun aan de bankdirecties in hun strijd voor betere arbeidsvoorwaarden en meer respect.

Momenteel wordt onderhandeld over een nieuwe cao voor de schoonmaakbranche. In de cao-voorstellen van vakbond FNV Bondgenoten staat wat schoonmakers willen. Ze willen een eenvoudige cao. Dan kunnen ze zelf beter begrijpen waar ze recht op hebben. En schoonmaakbedrijven hebben dan minder mogelijkheden om een loopje te nemen met de CAO. Natuurlijk willen schoonmakers ook meer loon en fulltime banen, zodat ze hun gezin kunnen onderhouden. Schoonmakers willen bovenal respect voor het nuttige werk dat ze doen.

Schoonmaakbedrijven hebben weinig oog voor de wensen van schoonmakers. Daarom spreken schoonmakers door het hele land opdrachtgevers aan op hun verantwoordelijkheid. Vorige week kregen de ministeries van BZK, BuZa en V&W, het Provinciehuis en het Paleis van Justitie nog een petitie van hun schoonmakers.

---