Datum: 27 november 2007

Leiden Verdachten van auto-inbraak aangehouden De politie heeft dinsdag 27 november twee mannen uit Leiden van 17 en 27 jaar aangehouden. De mannen worden er van verdacht dat zij rond 02.10 uur inbraken in een op de Meidoornstraat geparkeerde auto. De eigenaar en bewoner uit die straat werd wakker door een klap, keek naar buiten en zag de portieren van zijn auto open staan. Inmiddels kreeg de politie via 112 een melding dat er twee personen over de Rijn- en Schiekade liepen met opmerkelijke belangstelling voor auto's. In de omgeving van de Meidoornstraat trof de politie de twee aan, waarvan één zich schuilhield op een schuurdak. Bij de schuur werd een acculader, een headset en een navigatiesysteem gevonden. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Nieuwkoop Bromfietser aangehouden De politie heeft maandag 26 november rond 23.05 uur een 32 jarige man uit Nieuwkoop aangehouden. Dit gebeurde na een controle van de man op de Churchilllaan. Agenten controleerden hem omdat zij zagen dat het kenteken ontbrak en er nog een oud verzekeringsplaatje op zat. Bij die controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was en hij niet in het bezit was van een bromfietsrijbewijs. Ook kon hij zich niet identificeren. Verder stelden de agenten vast dat hij onvast ter been was en vermoedelijk onder invloed van drank of drugs verkeerde. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en weigerde aan het bureau verder de medewerking aan een ademanalyse of bloedproef. De man is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Moordrecht Aanhouding verdachte van auto-inbraak De politie heeft dinsdag 27 november rond 04.30 uur een 30 jarige man uit Bydgoszoz (Polen) aangehouden. Hij wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een auto van een bewoner aan de Zwaluwhof. De bewoner werd wakker van braakgeluiden en zag twee mannen bij zijn auto waarvan er één in zat en met een zaklamp bezig was. De man belde de politie en zag even later de mannen bij een andere auto staan, daarna liepen ze weg. Met de gearriveerde politie werd een zoektocht ingesteld. Op de Zwanendreef werd de verdachte aangetroffen. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten. Aan de auto van Moordrechter was braakschade. Of er iets uit de auto is gestolen is nog niet bekend.

Gouda Verdachte van beroving aangehouden De politie heeft maandag 26 november een 18 jarige Goudse aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving. Een 18 jarige plaatsgenote werd maandagmiddag 24 september op het Regentesseplantsoen beroofd van haar mobiel. Een vrouw eiste onder bedreiging van een mes haar portemonnee en mobiel. De Goudse gaf uiteindelijk haar mobiel waarna de vrouw er vandoor.

Gouda Verkeersongeval Maandag 26 november vond op de Calslaan een aanrijding plaats. Om 14.00 uur reed een 13 jarige fietsster uit Gouda vanaf het trottoir bij de sporthal de weg op, maar gaf daarbij geen voorrang aan een 18 jarige automobilist uit Bergambacht die daar voorbij reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de Goudse gewond raakte. Zij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --