Politie Groningen

Dinsdag 27 november 2007

Provincie Groningen, 27-11-2007

Groningen: snorfietser gewond

Een 18-jarige snorfietser uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt. De man had op de kruising Pop Dijkemaweg/H. Ridderstraat geen voorrang verleend aan een 43-jarige automobilist uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser kwam ten val. Hij is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: auto in beslag genomen

De politie heeft maandagmiddag de auto van een 41-jarige man uit Groningen in beslag genomen. De automobilist werd gecontroleerd, omdat hij enkel stadslicht voerde. Bovendien was het kenteken maar gedeeltelijk zichtbaar, door een onjuiste plaatsing van de trekhaak. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn, vanwege een betalingsachterstand. Hierop is het voertuig in beslag genomen. Daarnaast kreeg de bestuurder twee bekeuringen.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

Bij een fietsverlichtingscontrole in het centrum van de stad waren maandagavond 10 van de 87 fietsers in overtreding. Zij hebben een bekeuring van 20 euro gekregen.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft maandagmiddag op verschillende locaties in de stad het verkeer gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: onjuist parkeren (8x), geen gordel (7x), geen papieren kunnen tonen (2x), kentekenplaat niet zichtbaar (1x), niet hands-free bellen (2x), door rood licht rijden (1x), tegen het verkeer inrijden (1x).

Nieuwe Pekela: bromfietsster gewond

Een 16-jarige bromfietsster uit Nieuwe Pekela is maandagmiddag licht gewond geraakt. Het meisje reed over de Albert Reijndersstraat en kreeg geen voorrang van een afslaande 52-jarige automobiliste uit Nieuwe Pekela. Het meisje is ter plaatse behandeld aan letsel aan haar voet en kon daarna naar huis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: vernielingen met vuurwerk

Onbekenden hebben maandagavond op verschillende plaatsen in Winschoten vernielingen gepleegd. Op de Garst en de Beersterweg werden twee brievenbussen opgeblazen met vuurwerk. In een geval werd een ruit vernield door rondvliegende onderdelen. Ook gooien de onbekenden vuurwerk tegen ruiten en in afvalbakken. Diezelfde avond werd op de Bovenburen in Winschoten een bushokje vernield. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de personen die betrokken zijn bij de vernielingen. Getuigen kunnen contact opnemen met de Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Loppersum: tegen boom door wind

Een 21-jarige scooterbestuurder uit Ten Boer is maandagmiddag gewond geraakt op de Stedumerweg in Loppersum. De man reed op het fietspad toen hij door de wind tegen een boom werd geblazen. Hij raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht. Een 19-jarige passagiere uit Ten Post viel ook van de scooter en klaagde over rugpijn. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Midwolde: onder invloed op landbouwvoertuig

De politie heeft maandagmiddag een 62-jarige man uit Midwolde aangehouden voor rijden onder invloed. De man was met een landbouwvoertuig door zijn woonplaats gereden en had zijn voertuig niet onder controle. Zo werden er boompjes omvergereden en tuinen beschadigd. De bestuurder werd in zijn woning gecontroleerd op alcohol. Hij had bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: politie zoekt getuigen aanrijding bromfietser

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op zaterdagmorgen rond 8.00 uur op een rotonde in Stadskanaal. Een 19-jarige bromfietser reed op de rotonde van de Nautiliuswegstraat en de Buinerweg, toen vanaf de Hoofdweg een onbekende automobilist aan kwam rijden. Zowel de onbekende automobilist als de bromfietsster sloeg de Buinerweg in. De automobilist raakte hierbij de jonge vrouw die vervolgens viel. Ze werd later in de dag naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Haar voertuig raakte beschadigd. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht zich te melden bij de Regiopolitie Groningen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 541, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apelkanaal, Zandberg: aantal geregistreerde voertuigen: 24, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 360, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Scheepswerfstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 231, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 2670, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2015, aantal overtredingen: 131, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.