Gemeente Helden

Pantaleon feestelijk geopend: gemeente Helden verguld met medisch centrum

Na jaren van voorbereiding is op 17 november het nieuwe medisch centrum in Panningen geopend. Pantaleon staat! Tijdens de opening bleek dat door inspanning van velen Pantaleon is gerealiseerd .. een krachttoer en resultaat om trots op te zijn!

Op feestelijke wijze werden op zaterdagmiddag de genodigden door Koninklijke Harmonie Concordia uit Panningen welkom geheten. De heer J. op den Kamp, die de afgelopen jaren de huisartsen adviseerde, schetste nog eens hoe Pantaleon tot stand is gekomen. De nieuwe generatie huisartsen zochten in 2002 een gezamenlijke locatie waar samenwerking hun voordelen zou bieden. Nadat allerlei locaties waren onderzocht, diende het prestigieuze project Ringovenpark zich aan. Dit zou dé locatie worden. Wonen Helden ontwikkelde het plan voor de nieuwbouw . Andere partijen kregen ook interesse in het nieuwe medisch centrum. Naast acht huisartsen hebben zich inmiddels ook Mediq apotheek Panningen, Kies Mondzorg, Daelzicht, Zorggroep Noord-Limburg en Stichting Thuiszorg in Pantaleon gevestigd.

Burgemeester M. Vestjens legde in zijn toespraak nog eens de link naar het Wonen Welzijn Zorg-project Leven in het Dorp. Pantaleon sluit naadloos aan bij het gedachtegoed leefbaarheid en regionale ambitie van de gemeente Helden. Zijn woorden waren: Met veel samenwerking, samenhang en chemie boek je successen. Hierdoor kan de kwaliteit van de zorg ook voor de toekomst gegarandeerd worden. Ook de Gemeente Helden streeft het doel na om een samenhangend netwerk van (para)medische en niet medische zorg voor de individuele patiënt vorm te geven. Zij draagt daar ook haar steentje aan bij.

De onthulling van het kunstwerk De Zorgdrager was een bijzonder moment. Het kunstwerk, gemaakt door Erik Kierkels uit Panningen, werd opgedragen aan de enkele jaren geleden overleden huisarts G. Beckers. Hij was een van de grondleggers van het op te richten medisch centrum. Het kunstwerk is gemaakt van gietijzer en brons met een aureool van cortenstaal. De Zorgdrager als beschermheer omarmt een veer en vogel. Deze symboliseren de gebruikers en bezoekers van Pantaleon.

Tot slot werden veel woorden van dank en succes tot de initiatiefnemers en samenwerkende partijen uitgesproken. Met deze mooie terugblik kijken we vol vertrouwen naar de toekomst nieuwe ontwikkelingen binnen Pantaleon staan al weer op stapel.


-----------------------------------------einde van dit bericht-----------------------------------------------

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Hans Krabbe, directeur Wonen Helden, telefoon (077) 306 16 00.

27-11-2007 09:27