Gemeente Maassluis

Keurmerk Veilig & Schoon voor Sport- en Recreatiebad Dol-Fijn

zwemles web.jpg

Aanstaande dinsdag 27 november brengt de gemeenteraad een bijzonder werkbezoek aan het zwembad Dol-Fijn. Tijdens dit werkbezoek zal de wethouder van Sport, de heer Luijendijk, het Keurmerk Veilig & Schoon onthullen.
Dit keurmerk wordt door de Stichting Zwembadkeur® uitgereikt aan zwembaden die voldoen aan de landelijke wet- en regelgeving én strenge kwaliteitseisen. Om het keurmerk te krijgen moest Stichting Exploitatie Zwembad Maassluis bovendien aantonen dat het Sport- en Recreatiebad de veiligheid en gezondheid van zijn bezoekers hoog in het vaandel heeft staan. Het bad voldoet daarmee aan de eisen die overheden en klanten tegenwoordig stellen aan de Nederlandse zwembaden.

Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan de landelijke wet- en regelgeving, zoals de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemaangelegenheden, de Wet Milieubeheer en de Waterleidingwetgeving. Daarnaast stelt de consument steeds hogere eisen aan de zwembaden. De Stichting Zwembadkeur® heeft deze eisen vertaald in strenge kwaliteitseisen. Het Keurmerk Veilig & Schoon bevat naast harde criteria die ontleend zijn aan de wet- en regelgeving en de branchevereisten, richtlijnen voor de invulling van deze wetgeving en branchevereisten.