Gemeente Achtkarspelen


Inspraakavond bestemmingsplan Twijzel

Het voorontwerp bestemmingsplan "Twijzel" is gereed om in procedure te worden gebracht. Het bestemmingsplan Twijzel is opgesteld in het kader van het project "Actualisering bestemmingsplannen Achtkarspelen". Dit project voorziet in het opstellen van nieuwe bestemmingsplannen die een groot aantal verouderde bestemmingsplannen moeten vervangen.

Het bestemmingsplan "Twijzel" biedt een regeling voor het dorpsgebied van Twijzel. Het bestemmingsplan heeft in hoofdzaak een conserverend karaker, wat inhoudt dat er geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt.

Het grootste deel van het plangebied heeft een woonfunctie en is in het bestemmingsplan ook als zodanig bestemd. Een deel van de Optwyzel en Wedzebuorren krijgt een bestemming "Gemengde Doeleinden" toegekend waarbinnen naast de woonfunctie de nieuwvestiging van kleinschalige bedrijvigheid, dienstverlening e.d. mogelijk wordt gemaakt. Nieuwe detailhandel wordt mogelijk gemaakt in het centrumgebied dat is gelegen aan het deel van de Optwyzel midden in het dorp.

Inspraakavond
De bestemmingsplanprocedure wordt gestart met een inspraakbijeenkomt op dinsdagavond 27 november 2007 om 19.30 uur in dorpshuis De Bining te Twijzel.

De gemeente geeft deze avond een toelichting op het bestemmingsplan. Tijdens deze bijeenkomst kunt u reageren op het bestemmingsplan en uiteraard ook vragen stellen. Na de inspraakbijeenkomst bestaat de mogelijkheid om gedurende vier weken schriftelijk of mondeling op het plan te reageren (inspraak). In de rubriek 'Offisjele meidielings' in De Feanster van dinsdag 27 november 2007 kunt u hierover meer lezen.

Bekijk de plankaart in onze rubriek Bestemmingsplannen.