Time : 16:33:07
Date : 30 March 2007
Sender Name: Vlaams Welzijnsverbond vzw

De kinderopvangsector bouwt de flexibele opvang verder uit!

Eind 2005 deed het Vlaams Welzijnsverbond, koepelorganisatie ondermeer in de kinderopvang samen met de Landelijke Bedienden Centrale - LBC (ACV) het aanbod aan de Vlaamse regering om de bestaande kinderdagverblijven buiten de klassieke uren 7u.-18u. langer open te houden om tegemoet te komen aan steeds meer vragen van ouders!

31 maart 2006 hakte de Vlaamse regering na maandenlang studiewerk en discussie de knopen door. Precies een jaar later zijn vandaag 30 maart 2007 de concrete beslissingen genomen. Midden 2007 moet alles worden uitgevoerd.
Naast dienstencheques voor kinderopvang aan huis bij éénoudergezinnen met kinderen van 0 tot en met 3 jaar, 200 extra personeelsleden voor bestaande kinderopvanginitiatieven die de opdracht op zich nemen om als aanspreekpunt voor flexibele en occasionele opvang te fungeren komen er 193 bijkomende plaatsen in lokale centra voor een buurtgerichte kinderopvang.

Het Vlaams Welzijnsverbond spreekt van een evenwichtig plan dat beantwoord aan maatschappelijke nood van werkgevers en gezinnen en is verheugd met de koppeling van de eigen bijdrage voor dienstencheques van de ouder aan het inkomen.

Het Vlaams Welzijnsverbond bevestigt dat dit plan aan een grote nood van ouders tegemoet komt en onderzoekt tezamen met de initiatiefnemers en Kind & Gezin de stappen die moeten gezet worden.

Het Verbond pleit voor een verantwoord gebruik van kinderopvang in het belang van het kind.

Ook de inschakeling van kansengroepen via dit plan krijgt goede punten van het Vlaams Welzijnsverbond!
Bij de invoering van al deze maatregelen moet gelet worden op eenvoud van regels én transparante informatie!

Frank Cuyt
Algemeen directeur Vlaams Welzijnsverbond
0477/75.31.90

Link to Press Release - NL