Time : 14:58:03
Date : 30 March 2007
Sender Name: Nuon

American Express en Nuon sluiten samenwerkingsovereenkomst

Dit is een gezamenlijk persbericht van American Express en Nuon

Vilvoorde, 30 maart 2007 - Financiële dienstverlener American Express en energieleverancier Nuon hebben vandaag een
samenwerkingsovereenkomst getekend. Door de overeenkomst kunnen Belgische kaarthouders van American Express de facturen van Nuon nu betalen met hun American Express Kaart.

Voor American Express sluit de samenwerking naadloos aan op de strategie om het gebruiksgemak voor dagelijkse betalingen verder te verhogen. Recent marktonderzoek wees uit dat een groot deel van de kaarthouders al hun aankopen wensen te doen met hun kredietkaart. Voor American Express, die in België een penetratie heeft van 85 procent bij de handelaars die in staat zijn om kredietkaarten te aanvaarden, betekent de overeenkomst met Nuon een doorbraak in de energiesector.

Nuon omarmt de samenwerking omdat de leverancier daarmee het betaalgemak nu ook aan kaarthouders van American Express kan bieden. Al sinds 2004 biedt Nuon deze betaalmogelijkheid aan houders van een Visa- of MasterCard-kredietkaart. Nuon was destijds de eerste energieleverancier die het mogelijk maakte de energierekening te betalen met een kredietkaart.

Actiepunten Membership Rewards Programma
Elke gebruiker van American Express die tot 31 december 2007 zijn Nuon-facturen betaalt met American Express, ontvangt hiervoor éénmalig 2000 extra Membership Rewards punten via het American Express Rewards programma. Deze actie geldt zowel voor nieuwe als bestaande Nuon-klanten.

Zodra een klant is ingeschreven voor het Membership Rewards programma, wordt hem een puntenrekening toegekend. Voor elke aankoop die de klant betaalt met de American Express Kaart worden automatisch punten toegevoegd aan de rekening, afhankelijk van het betaalde bedrag. De verzamelde punten blijven onbeperkt geldig. Ze kunnen gebruikt worden om geschenken en rewards te kiezen uit een uitgebreid gamma. Meer info over American Express: www.americanexpress.be

Over American Express
De in 1850 opgerichte en in New York gevestigde American Express Company levert wereldwijd gediversifieerde diensten (network van reisbureaus, financiële instrumenten, producten en diensten). De onderneming is leider in de sector van de betaal- en kredietkaarten, reischeques, diensten voor financieel beheer en reisdiensten, producten voor verzekeringsbelegging en internationale bankproducten. Meer informatie vindt u op www.americanexpress.com.

Over Nuon
Nuon Belgium is de grootste nieuwkomer op de Belgische energiemarkt met meer dan 400.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen. Om zijn marktaandeel in de toekomst op een structurele wijze te kunnen vergroten, investeert Nuon Belgium ook in eigen productiecapaciteit in België. Nuon Belgium telt 150 medewerkers en maakt deel uit van de internationale Nuon-groep, die in 2006 met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten in Nederland, België en Duitsland een omzet genereerde van EUR 5,4 miljard. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie.