Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 30 maart 2007

Wethouder ontvangt bijdrage bedrijfsleven

Stichting Recreatie en Toerisme overhandigt visie aan wethouder Utrechtse Heuvelrug

Op vrijdag 30 maart heeft wethouder Pamboer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug uit handen van de Stichting Recreatie en Toerisme de toeristisch-recreatieve ontwikkelingsvisie ontvangen. De stichting kwam tot het initiatief door de unieke oproep van de Utrechtse gemeente, dat zij de beleidsontwikkeling op het gebied van recreatie en toerisme in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven wil oppakken. De toeristische sector heeft met het overhandigen van de visie dankbaar gebruikgemaakt van deze oproep.

Vertegenwoordigers van Agrotoerisme, Groen Centraal, Koninklijk Horeca Nederland (KHN), RECRON, Kamer van Koophandel Utrecht en NORT richtten samen de Stichting Recreatie en Toerisme op. De stichting is een klankbord voor onder andere de gemeente om de samenwerking te verbeteren en synergie te verkrijgen in te organiseren activiteiten en de opzet van toeristisch-recreatief beleid. De visie is een uitkomst van deze samenwerking.

Het bedrijfsleven geeft in de visie meerdere aandachtsgebieden voor de gemeente. Allereerst is er de toeristenbelasting, die volgens de sector afgeschaft moet worden, omdat deze zorgt voor een oneerlijke belasting van toeristen. Daarnaast dient de toeristische sector meer gepromoot te worden. Derde aandachtgebied voor de gemeente is volgens de sector kwaliteitsverbetering. Als laatste maar zeker niet minste punt moet toeristisch-recreatieve beleidsontwikkeling hoog op de agenda komen te staan.

De sector is blij met de oproep van de gemeente. De hoop is dat de punten die de stichting heeft genoemd snel worden opgepakt. De stichting zal blijven werken aan een vruchtbare samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug.


---

Noot voor de redactie (