Ingezonden persbericht


Mitiska verkoopt zijn vastgoeddeelneming in Frankrijk (Cap Nord SA) aan Klémurs Intrinsieke waarde stijgt met 8,9 miljoen EUR De netto cashpositie verbetert met 22,7 miljoen EUR

Groot-Bijgaarden, 29 maart 2007 ­ Mitiska heeft met Klémurs SCA, een dochteronderneming van de groep Klépierre, een overeenkomst gesloten over de verkoop van het volledige belang van Cap Nord SA.
Cap Nord SA is eigenaar van een vastgoedportefeuille die bestaat uit 14 commerciële gebouwen welke gelegen zijn in de directe omgeving van grote Franse agglomeraties. De 14 gebouwen vertegenwoordigen een totale oppervlakte van 21.816 m² verdeeld over 22 winkelpanden die volledig verhuurd zijn.
De jongste jaren heeft Mitiska grondig werk gemaakt van de optimalisatie van de Franse vastgoedportefeuille. Extra vestigingen werden overgenomen, een verbetering van de huurvoorwaarden en een optimale indeling van de handelspanden werden uitgewerkt. Mede dankzij de gunstige ontwikkeling van de vastgoedmarkt, ondersteund door de lage rente, kon de investeringswaarde worden geoptimaliseerd. Voor een promotie- en investeringsmaatschappij zoals Mitiska was het verdere ontwikkelingspotentieel beperkt. Daarom werd dan ook de voorkeur gegeven aan de verkoop van de portefeuille aan een institutionele actor op de vastgoedmarkt, met name Klémurs, een dochteronderneming van de groep Klépierre. Na aftrek van de geraamde transactiekosten en waarborgen, wordt de netto verkoopprijs van de aandelen op 20,1 miljoen EUR geschat. Ook de vordering van Mitiska op Cap Nord (2,6 miljoen EUR) werd door Klémurs overgenomen. De transactie vertegenwoordigt voor Mitiska een belangrijke meerwaarde en een aanzienlijke nettobijdrage ten aanzien van de intrinsieke waarde. De netto verkoopprijs ligt immers 8,9 miljoen EUR hoger dan de intrinsieke waarde die op 30 juni 2006 werd gepubliceerd, wat overeenkomt met een stijging van 79,3%, of ongeveer 1 EUR per aandeel.
Door de aldus verkregen financiële middelen kan Mitiska zijn netto kaspositie verbeteren, die na de transactie ongeveer 25 miljoen EUR zal bedragen.

Over Mitiska
Mitiska is een investeringsmaatschappij die actief is in de gespecialiseerde detailhandel. Ze staat genoteerd op Euronext Brussel onder de kenletters MIT.

Mitiska richt zich naar originele en innoverende retailconcepten, evenals naar retailondersteunende activiteiten. Mitiska wenst deze ondernemingen, hun ondernemers en management te begeleiden bij het bereiken van een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Mitiska bezat op 31 december 2006 deelnemingen in Brantano (285 winkels voor schoenen en nevenartikelen), AS Adventure (44 winkels voor outdoor-artikelen), Fun (22 winkels voor speelgoed en seizoensgebonden artikelen) en Net Fund Europe (een risicokapitaalfonds actief in de internetsector).

Over Klémurs
Klémurs, dochteronderneming van de Klépierre-groep, is een vastgoedmaatschappij die genoteerd staat op Eurolist van Euronext (B-compartiment). Haar voornaamste doel is het samenstellen van een vastgoedportefeuille grotendeels afkomstig van het vastgoedvermogen van grote commerciële operatoren in restaurant- en grootwinkelketens, dienstensector en retail.

Ondersteund door de Europese beheers- en ontwikkelingsstructuren van Klépierre, wil Klémurs een langetermijnpartnership aangaan met grote winkelketens, waaraan het een optimale oplossing biedt voor hun vastgoedvermogen.

Klemurs had op 31 december 2006 een portefeuille die gewaardeerd was op 334 miljoen EUR en wil over 3 tot 5 jaar zijn omvang verdrievoudigen.

Cushman & Wakefield en het advocatenkantoor van Mr. Xavier Brun hebben de verkopers bij deze operatie begeleid.