Gemeente Vlaardingen


Bram de Jong overleden

30 maart 2007

In april 1998 startte de Bram de Jong als steunraadslid voor het Algemeen Ouderen Verbond. Hij was onder andere lid van de commissies Financiën, Verkeer en de werkgroep en klankbordgroep nieuwe werkwijze.

De laatste periode maakte Bram de Jong deel uit van de commissie Samenleving en de werkgroep voor de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bram hield van het meewerken aan nieuwe ontwikkelingen. Hij legde overal zijn oor te luister en probeerde in de politiek oplossingen te vinden voor dagelijkse problemen.

Samen met zijn dochter Désirée, die ook steunraadslid is, steunde Bram de Jong het AOV-lid Wim van Klink bij het vele raadswerk. Het was een hecht drietal, dat zeer goed met elkaar samenwerkte.

Bram de Jong was sinds eind vorig jaar ziek. Ondanks zijn ziekte bleef hij zich inzetten voor de raad en bleef hij zeer betrokken.

De uitvaart heeft plaatsgevonden op vrijdag 30 maart om 11.30 uur in het crematorium 'Beukenhof' in Schiedam.

Tijdens de afscheidsplechtigheid zei burgemeester Bruinsma dat de collega's van Bram de Jong met warmte en respect aan hem zullen terugdenken: "Ik heb Bram de Jong leren kennen als een ontzettend aardig en sympathiek steunraadslid. Hij beschikte over een goed gevoel voor humor en was altijd in voor een praatje. Hij was iemand die niet zo nodig op de voorgrond hoefde te staan, maar liever onzelfzuchtig zijn werk deed. Een man die het goede wilde doen voor Vlaardingen, voor het algemene belang. En een man die altijd klaar stond voor zijn gezin."