Verzamelberichten vrijdg

's-Hertogenbosch, 30-03-2007

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag ontstond er op het Willemsplein in s-Hertogenbosch een verkeersongeval met materiele schade waarbij twee automobilisten betrokken waren.

Een van de automobilisten, een 52 jarige inwoner van Vught bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. De blaastest wees uit dat hij zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook nog een rijverbod voor de duur van 14 uur.

Op heterdaad betrapt.

s-Hertogenbosch Een kraanmachinist bij een bouwterrein aan de Sint Teunislaan in s-Hertogenbosch bemerkte vrijdagmorgen dat er iemand in de cabine van zijn voertuig aan het rommelen was. Toen hij alarm sloeg kon, na een korte achtervolging door enkele collega bouwvakkers, een 20 jarige inwoner van s-Hertogenbosch worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie en ingesloten. De jongen wordt er van verdacht dat hij het navigatiesysteem uit de kraanwagen wilde wegnemen.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is in een winkel aan Achter het Stadhuis een 55 jarige inwoner van Leerdam aangehouden. De man had voor een bedrag van ruim 108 euro aan DVDs en computerspellen weggenomen. De man is overgedragen aan de politie.

Winkeldiefstal

Sint Michielsgestel Vrijdagmorgen is in een winkel aan het Petrus Dondersplein in haar woonplaats Sint Michielsgestel een 63 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht voor een bedrag van ongeveer 22 euro aan goederen te hebben weggenomen zonder die af te rekenen. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Uden Donderdagavond is in zijn woning in Uden een 52 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 43 jarige echtgenote te hebben mishandeld. De politie onderzoekt de zaak en de verdachte is in verzekering gesteld.

Zware mishandeling

Veghel Dondermiddag werd in haar woning aan de Regge in Veghel een 25 jarige vrouw zwaar mishandeld. De vrouw is met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie verdenkt de vriend van het slachtoffer, een 40 jarige Eindhovenaar, van dit feit.

Deze vriend heeft ook hun 10 maanden oude kind uit de woning meegenomen.

De technische recherche heeft een uitgebreid onderzoek in de woning ingesteld. De verblijfplaats van de verdachte is tot nu toe niet bekend geworden. De districtsrecherche in het district De Leijgraaf onderzoekt de zaak.

Bedreiging en verzet

Oss Donderdagmiddag werd een 63 jarige Ossenaar op de Raadhuishof aangesproken door een gemeenteambtenaar belast met het toezicht op de openbare ruimte, omdat de Ossenaar met zijn auto stilstond in strijd met een stopverbod. De Ossenaar beledigde en bedreigde de toezichthouder die vervolgens de politie om assistentie verzocht. De politie hield de man vervolgens aan maar stuitte daarbij op hevig verzet. Een van de agenten liep tengevolge van het verzet van de man letsel op aan een hand.

Uiteindelijk lukte het om de Ossenaar onder bedwang te krijgen en over te brengen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Poging diefstal

Oss Donderdagmiddag zijn op een bedrijfsterrein aan de Angelbertlaan in Oss twee mannen uit Berghem, 31 en 28 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot diefstal van een container. Het tweetal werd op heterdaad op het terrein betrapt. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Medicijnen verloren

Rosmalen / s-Hertogenbosch De politie kreeg vrijdagmiddag melding van het feit dat iemand 4 busjes methadon had verloren. De eigenaar vermoedt dat hij de medicijnen is kwijtgeraakt op of tussen de Dorpsstraat in Rosmalen en de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch. Gebruik door kinderen kan levensgevaarlijk zijn. De methadon is verpakt in een papieren zak die weer in een plastic tas van de Praxis zat.

De vinder wordt dringend verzocht de medicijnen in te leveren bij het dichtst bijzijnde politiebureau of bij een apotheker.